Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara va economisi 320 de megawatti de energie după schimbarea iluminatului stradal de pe trei artere principale din oraș

Pentru două milioane de lei, Primăria Timișoara va implementa un nou sistem de iluminat stradal, supereconomic și controlat de la distanță. Calea Aradului, Calea Torontalului și Calea Sever Bocu din orașul de pe Bega vor beneficia de reabilitarea iluminatului public. Cele trei artere principale din Timișoara vor avea până la finalul anului 2022 un iluminat stradal modern cu telegestiune. Pe stâlpii actuali vor fi montate 531 corpuri de iluminat de tip LED, care au un consum cu 60% mai mic, și din care rezultă o scădere a gazelor cu efect de seră echivalentă cu 92 de tone.

Proiectul va economisi 320 MWh de electricitate, iar luminile stradale vor fi controlate de la distanță printr-un sistemul de telegestiune. Valoarea investiției este de 2.008.128,45 lei cu TVA

Concomitent, în această săptămână, va fi supus la vot în Consiliului Local Timișoara un proiect de iluminat public în zona Calea Aradului, la faza de studiu de fezabilitate. Proiectul de hotărâre prevede aprobarea indicatorilor economici pentru iluminatul public într-o zonă în care acesta nu este încă prezent. Denumirea proiectului este ”Extindere iluminat public în zona Calea Aradului Est”.

67 de stâlpi și 73 de corpuri de iluminat vor ilumina străzile Marcel Iancu, Marginii, Constantin Vâlceanu, Ion Barbu, Petru Culianu, Alexandru Paleologu, Neagu Djuvara. De asemenea, va fi instalată o rețea subterană de 2125 de metri lungime. Din acest proiect va rezulta o scădere a gazelor cu efect de seră echivalentă a 19 tone.

Valoarea totală a investiției este de 1.152.799,67 lei cu TVA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nord Conforest și Eco Garden vor revitaliza Parcul Feroviarilor

Articolul următor

Atracțiile turistice ale Timișului sunt adunate în cadrul unui tur virtual

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share