Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea de Arhitectură și Urbanism din București se extinde la Brașov

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București a încheiat un acord de parteneriat cu Primăria mun. Brașov pe o perioadă de 5 ani, pentru înființarea și derularea de programe de Master și Licență conform ofertei educaționale a universității bucureștene și a nevoilor municipiului Brașov.

O decizie în acest sens a fost agreată de consiliul local din Brașov. Conform hotărârii, scopul parteneriatului vizează „transformarea și consolidarea Municipiului Brașov într-un oraș modern, model de referință din punct de vedere al studiilor, institutelor de cercetare și a infrastructurii create în acest sens, consolidarea ofertei educaționale la nivelul Zonei Metropolitane a Municipiului Brașov, colaborarea și realizarea de parteneriate cu instituții de elită în domeniul ofertei educaționale”.

„Mă bucur că am reușit să îi conving pe cei de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” să se extindă la Brașov și că parteneriatul a fost agreat inclusiv de Consiliul Local.
De anul viitor, tinerii brașoveni (și nu numai) vor putea deveni arhitecți, la Brașov, iar orașul se va putea dezvolta mai armonios decât în ultimii ani.
Începând cu anul universitar următor, vom avea primul program de master (cursuri de zi), pe urbanism, iar din 2023, tinerii se vor putea înscrie și la programul de licență pe urbanism.
Acordul mai prevede ca o parte dintre actualii studenți de la “Ion Mincu” să se implice în proiectele de urbanism ale Primăriei, iar angajații noștri se vor putea specializa și mai bine în domeniul urbanismului.
Pe lângă aducerea unor festivaluri mari la Brașov, îmbunătățirea mediului universitar din Brașov este încă o măsură pe care o luăm pentru a opri exodul tinerilor din oraș”, a comentat primarul Allen Coliban.

Potrivit acordului, obiectul parteneriatului îl constituie „facilitarea de către Municipiul Brașov a ofertei de servicii educaționale de nivel universitar puse la dispoziție de către Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București (UAUIM), constând în cursuri de formare continuă destinate angajaților administrației publice locale si angajatilor institutiilor publice aflate sub autoritatea Consiliului
Local al Municipiului Brasov, activități desfășurate cu implicarea studenților – de tip workshop sau practică profesională a studenților Facultății de Urbanism din ani terminali, programe de master în domeniul urbanism si programe de licență”.

Acordul poate fi citit aici.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea devine pentru șapte zile #OrașulFaptelorBune

Articolul următor

O firmă din Brașov va proiecta Centrul Cultural Multifuncțional Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share