Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O firmă din Brașov va proiecta Centrul Cultural Multifuncțional Oradea

Cinci firme de arhitectură și proiectare din Brașov, București și Cluj-Napoca s-au înscris în concursul de soluții pentru edificarea unui Centru Cultural Multifuncțional în Municipiul Oradea, organizat de Consiliul Județean Bihor.

Pe primul loc se situează firma Stefano Pozzi & Partners SRL, din Brașov. Proiectul câștigător a obținut 72,4 din 100 de puncte.

Pe locul al II-lea se situează firma SC Atelier Mass SRL, cu 71,8 puncte, iar pe al III-lea loc, SC Mladin Workshop for Architecture SRL, cu 69,8 puncte. Locurile 4 și 5 sunt ocupate de SC Re-Act Now Architecture SRL și SC Dico și Țigănaș birou de proiectare SRL.

Acest centru va avea 4-4500 de metri pătrați construibili și va deservi o serie de activități: spectacole, conferințe, congrese și alte tipuri de manifestări. Clădirea ar urma să aibă o sală principală cu o capacitate de 1.000 – 1.200 de locuri și alte săli de conferințe adiacente. Poate fi utilizat, de asemenea, de mediul de afaceri. Eu, ca membru al juriului, am ținut cont de componenta financiară și de costurile de întreținere de după. Vom depune acest proiect pentru finanțare cu fonduri europene, prin programul transfrontalier România – Ungaria”, a precizat Călin Gal, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, într-o conferință de presă susținută astăzi, 17 decembrie.

Scopul este ca până la jumătatea anului viitor să avem un proiect, după care să dăm drumul la licitația pentru executarea investiției. Vom începe lucrările din bugetele Consiliului Județean Bihor, urmând ca după aceea să decontăm din fonduri europene, în așa fel încât acest centru să devină o realitate până în 2024, sperăm noi”, a adăugat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Premiile acordate sunt: premiul I – valoarea contractului de proiectare, în limita a 3% din valoarea devizului estimativ general al proiectului câștigător, premiul II – 40.000 lei, premiul III – 25.000 lei, mențiuni pentru locurile 4 și 5 și diplome de participare pentru toți cei care s-au înscris.

Juriul a acordat puncte în funcție de următoarele criterii: (1) creativitate, originalitate și calitate arhitecturală/ urbanistică/ funcțională/ peisagistică – maxim 55 puncte, (2) viabilitate, raționalitate și sustenabilitate – maxim 30 de puncte, (3) atingerea obiectivelor propuse prin temă – maxim 10 puncte și (4) calitatea și claritatea reprezentării ideilor – maxim 5 puncte.

Centrul Cultural Multifuncțional va fi construit în perimetrul delimitat de terenul de sport al Liceului Sportiv, Colegiul Partenie Cosma, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” – Bihor, Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, Inspectoratul Teritorial de Muncă, noul sediu al Curții de Conturi și strada Făgărașului.

Urmând să găzuiască spectacole, concerte, congrese sau conferințe, noul centru va contribui la dezvoltarea turismului cultural, științific și de afaceri în Municipiul Oradea și județul Bihor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea de Arhitectură și Urbanism din București se extinde la Brașov

Articolul următor

Alukönigstahl, realizarile anului 2021

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share