Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spitalul Monobloc din Cluj va avea heliport și grădină suspendată

Unitatea medicală de 150 de milioane de euro va fi amplasată în cartierul Borhanci | Foto: Planho

Comisia de urbanism a Primăriei Cluj-Napoca a avizat favorabil planul urbanistic zonal (PUZ) al viitoarei unități sanitare de 150 de milioane de euro.

Avansează proiectul Consiliului Județean Cluj de edificare a primului spital public din zona Transilvaniei, de la limita dintre cartierele Gheorgheni și Borhanci, care va oferi servicii medicale integrate de pediatrie. Spital Pediatric Monobloc (SPM), prima unitate medicală de acest fel construită de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică, va fi edificat pe 17 ha și va avea cinci etaje.

Baza, formată din parter și etajul 1, va cuprinde zona clinică, ambulatoriul și zona tehnică (bucătărie, farmacie), iar la etajul 2 se va regăsi o grădină suspendată. Secțiile vor fi situate în ultimele trei etaje și vor conține partea de cazare, zonele de monitorizare și suport, spațiile tehnice și cabinetele pentru personalul medical și studenți.

Subsolul va fi destinat parcărilor pentru vizitatori și personalul spitalului, cu accesuri separate și va adăposti inclusiv radioterapia. SPM va dispune de un heliport situat pe terasă. De importanță deosebită întreaga Transilvanie, unitatea cu profil regional va avea 510 paturi pentru spitalizare continuă, la care se vor adăuga 50 pentru spitalizarea de zi și 65 pentru însoțitori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul Leier donează 100 000 Euro pentru finanțarea mediului educațional, sportiv și medical din Sighișoara

Articolul următor

The OCR Report va transmite informații despre România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share