Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grup de lucru pentru sprijinirea intermedierii financiare, înființat de ASF, BNR și Guvernul României

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), BNR și Guvernul României au decis înființarea unui grup de lucru, având ca mandat sprijinirea intermedierii financiare.

În data de 15 decembrie 2021 s-a desfășurat, prin procedură scrisă, cea de a patra ședință din acest an a Consiliului general al Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM). În cadrul ședinței, au fost supuse analizei și deciziei membrilor CNSM lucrări care vizează politica macroprudențială și riscul sistemic.

Consiliul general al CNSM a fost informat cu privire la:

(i) evaluarea instrumentelor macroprudențiale de la activarea acestora în legislația națională și până în prezent,

(ii) impactul riscului de rata dobânzii asupra portofoliului de titluri de stat deținut de sectorul bancar și asupra activelor și pasivelor bancare sensibile la rata dobânzii,

(iii) riscurile sistemice identificate în cadrul sistemului financiar național, (iv) implementarea Recomandării CERS/2020/8 privind monitorizarea implicațiilor asupra stabilității financiare ale moratoriilor privind datoriile, precum și ale schemelor de garanții publice și ale altor măsuri de natură fiscală adoptate pentru a proteja economia reală ca răspuns la pandemia de COVID-19 și

(v) implementarea Recomandării CERS de modificare a recomandării CERS/2016/14 privind acoperirea unor lacune la nivelul datelor privind bunurile imobile (CERS/2019/3).

Cu această ocazie, Consiliul general al CNSM a decis înființarea unui grup de lucru având ca mandat sprijinirea intermedierii financiare.

Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială a fost înființat în 2017. Din cadrul CNSM fac parte reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României, ai Autorităţii de Supraveghere Financiară şi ai Guvernului. Misiunea CNSM este de a asigura coordonarea în domeniul supravegherii macroprudenţiale a sistemului financiar naţional, prin stabilirea politicii macroprudenţiale şi a instrumentelor adecvate pentru punerea în aplicare a acesteia.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul festival Massif Winter are un buget de 2,4 milioane de euro

Articolul următor

Mai puțin de jumătate dintre părinții care muncesc în străinătate se întorc acasă de Sărbători

Citește și:
Citeste mai mult

Ce este Business Intelligence?

Business Intelligence (BI) este procesul prin care o organizație folosește strategii și tehnologii pentru a transforma datele în…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share