Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj Arena intră cu taxe noi mai mari în noul an

Stadionul ridicat în locul vechiului “Ion Moina” nu produce suficiente venituri pentru a-și acoperi cheltuielile | Foto: Cluj Arena

Direcției de administrare și exploatare a stadionului de 30.000 de locuri din Cluj-Napoca i s-au aprobat, la nivel judean, solicitările admise.   

S-a majorat taxa pentru utilități sportivi (contravaloarea utilizării dușurilor de la vestiare precum și a spațiilor încălzite și iluminate), dar au fost introduse și noi tarife. Acestea sunt pentru parcare subterană pe termen nelimitat – abonament pentru persoanele juridice, pentru încărcare cu stația electrică, de folosire și acoperire a gazonului pentru concerte, festivaluri, spectacole, întruniri comerciale.

Societatea pe acțiuni Cluj Arena, controlată integral de Consiliul Județean (CJ) Cluj, apare în prezent ca inactivă la Oficiul Național al Registrul Comerțului, după intrarea sa în faliment, din 2017, în urma neachitării impozitului pe construcție către municipalitate. Anul trecut societatea a obținut afaceri de numai 600 de lei, cu o pierdere de 26.588 lei. De altfel, timp de șapte ani aceasta a mers pe pierdere. O direcție din subordinea CJ Cluj administrează acum stadionul, iar angajații figurează pe statul de plată al acestei instituții.

Cluj Arena este un stadion construit de la zero pe locul fostei arene Ion Moina și dat în funcțiune acum 10 ani, având capacitatea de 30.201 locuri, majoritatea acoperite, fiind cotată la categoria UEFA Elite. Costul investiției s-a ridicat la 45 de milioane de euro, cu finanțare județeană (31 milioane) și guvernamentală (14 milioane). Cluj Arena face parte dintr-un complex sportiv care mai include Sala Polivalentă, Sala Sporturilor Horia Demian, Bazinul Politehnicii și Parcul Iuliu Hațieganu.

Mențin majoritatea taxelor

Majoritatea taxelor și tarifelor pentru  2022 la nivelul județului se mențin la nivelul anului trecut. „Din dorința de a încuraja utilizarea serviciilor oferite de către instituția noastră, am considerat oportun ca taxele și tarifele să nu fie modificate în mod substanțial. Preconizăm că în anul ce urmează, în contextul pandemic, vom realiza venituri cel puțin egale celor din 2021″, consideră Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Taxele și tarifele ce vor fi practicate anul viitor de Direcția de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, Direcția Juridică, Serviciul Centrul Național de Informare Turistică Cluj și taxele suplimentare de utilizare a drumurilor județene administrate de Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Cluj sunt neschimbate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul BT a intermediat tranzacționarea primelor obligațiuni Teilor de la BVB

Articolul următor

Focuri de artificii de Revelion la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share