Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aviz favorabil pentru construirea Terminalului cargo la Aeroportul Oradea

Terminalul cargo este un proiect deosebit de important pentru îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale, care va antrena după sine accesibilitatea regiunii şi mobilitatea bunurilor şi serviciilor, care împreună vor duce la o dezvoltare economică durabilă.

Realizarea zonei cargo în partea de est a Aeroportului Oradea va duce de asemenea la creșterea și diversificarea traficului aerian, atrăgând astfel noi companii aeriene de profil. Astfel, Aeroportul Oradea prin C.T ParkIota S.R.L a solicitat avizul arhitectului-şef pentru construirea terminalului cargo în incinta Aeroportului Oradea.

Investiția se va realiza în trei etape și va consta în construirea a trei clădiri: o clădire cu suprafața de 14.090 mp care va avea destinația cargo, o clădire de 10.634 mp și o alta de 36.824 mp, cu destinația de hală de depozitare/producție. Investiția va cuprinde și posturi de control acces și împrejmuire, platformă aeronave, drumuri interioare, platforme tehnologice, rețele exterioare și gospodărie de apă. Suprafața terenului pe care se va realiza investiția este de 143.889 mp.

„Proiectantul a instituit două zone de protecție care delimitează terminalul pe latura de nord și sud. Prima zonă de protecție pe latura de nord este definită de o fâșie de 30 m, vizavi de Centrul NATO, o zonă interzisă construcțiilor, dar care va fi folosită pentru amenajarea drumului de incintă și a unei zone verzi. A doua zonă de protecție e reprezentată de un coridor verde cu lățimea de 18 m, necesar ca zonă tampon față de zona de locuințe”, a spus Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

Proiectul a primit aviz favorabil, urmând să fie obținută autorizația de construcție.

Total
32
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fostul Hotel și Băile Rimanoczy – Cafeneaua Royal din Oradea vor fi reabilitate

Articolul următor

Primăria Timișoara și BERD au semnat un acord de creditare în valoare de 20 de milioane de euro

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
32
Share