Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drum afectat de viituri din Sălaj, reparat în timp record

Două proiecte de infrastructură rutieră au fost recepționate pe DJ 108S, în comuna Zalha. Investițiile de 435.000 de lei au vizat consolidarea malului drept al Văii Zalha, cu carcase de gabioane și refacerea corpului drumului.

Lucrările au fost realizate în regim de urgență, în baza acordurilor de asociere încheiate între Consiliul Județean Sălaj și Primăria Zalha. Tronsonul de drum județean pe care s-a intervenit a fost grav afectat de viituri în anii 2015, 2017 și 2020.

Dacă în 2015, viiturile au rupt o porțiune de 15 m din drum, în anii următori, pe fondul ploilor abundente și în lipsa lucrărilor de reparații, malul a continuat să se erodeze, iar zona surpată s-a extins la 70 m.

Din aceste motive, accesul la proprietățile din zonă a fost îngreunat, iar circulația rutieră s-a desfășurat cu dificultate, având în vedere că traficul a fost restricționat pe o singură bandă și că, fiind drum în curbă, vizibilitate era redusă.

“Printr-o bună mobilizare, am reușit să rezolvăm această problemă stringentă în doar două luni de la semnarea contractelor de lucrări”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj. Pentru consolidarea malului drept, finanțarea a fost asigurată din fondul de intervenție la dispoziția Guvernului României, în timp ce lucrările de refacere a corpului drumului au fost executate din fonduri de la bugetul județului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centre medicale de urgență în Munții Apuseni

Articolul următor

Cercetătorii clujeni: inflația se domolește anul viitor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share