Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Machetele clădirilor reprezentative ale Oradiei la Muzeul Țării Crișurilor

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu echipa „Proterra – organizează, începând cu data de 24 decembrie 2021, o expoziție ce cuprinde machetele mai multor clădiri reprezentative pentru istoria și arhitectura orașului de pe malul Crișului Repede. Expoziția având titlul Oradea în machete a avut vernisajul în 23 decembrie 2021 și poate fi vizitată în cadrul secției Muzeul Orașului Oradea din Cetatea Oradea, Piața Emanuil Gojdu, nr. 39-41, Corp B, etajul I.

Astfel, publicul vizitator va avea ocazia să admire, în miniatură, o serie de monumente emblematice precum Primăria, Palatul de Justiție, Complexul Baroc, Teatrul de Stat, Bazarul sau Sinagoga Sion.

Membrii grupul „Proterra – Modelism & Arhitectura” sunt specializați în construcția dioramelor şi a machetelor feroviare. Cele din cadrul expoziției au fost realizate preponderent din lemn, carton, plastic, PVC etc. la scara de H0 – 1 : 87.

Vizitatorii expoziției vor avea posibilitatea de a observa și înțelege mai ușor monumentalitatea acestor clădiri, precum și valențele lor estetice, funcționale etc.

Ea va rămâne la dispoziția publicului până la finalul lunii martie a anului 2022.

Total
5
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Edilul Băii Mari a demisionat din asociația de gestionare a deșeurilor

Articolul următor

A fost desemnat constructorul platformelor de deșeuri din județul Bihor

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
5
Share