Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

10.000 de garaje din Cluj, în curs de demolare. Apar mai multe parkinguri

Municipalitatea a declanșat operațiunea “garajul” | Foto| Emil Boc

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a anunțat câte garaje de tablă au fost demolate în 2021 și câte urmează să aibă aceeași soartă.

“Au fost demolate 2.394 de garaje și s-au creat în plus 318 locuri de parcare. A mai rămas loc și pentru un punct gospodăresc, o bancă, un copac, acum arată cumva”, a spus Boc, conform Media 9. Primarul a subliniat că s-au făcut notificări și pentru alte zone ale Clujului.

1.700 de notificări a întocmit municipalitatea pentru anul viitor, în special în cartierele Mărăști și Mănăștur. “Am trimis notificări și i-am lăsat până la final de martie, început de aprilie, ca să nu demoleze în plină iarnă. Nu este altă cale, garajele sunt de domeniul trecutului”, a subliniat Emil Boc.

Cele 1.700 de garaje sunt din toate cartierele orașului și ar urma să fie eliminate, în trei etape. Astfel, se va ajunge la peste 5.000 garaje demolate. În total, în Cluj-Napoca existau avea peste 10.000 de garaje de tablă.

Municipalitatea are în vedere crearea unor locuri de parcare, reabilitarea aleilor de la bloc, asigurarea accesibilității persoanelor cu dizabilități și dezvoltarea zonei verzi a orașului. Vor apărea și miniparkinguri destinate bicicletelor, pentru încurajarea transportului alternativ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ministerul Agriculturii a emis avizul privind startul construirii Grădinii Urbane Transilvania (GUT), din orașul bistrițean Beclean.

Becleanul a lansat superproiectul Grădina Urbană Transilvania

Articolul următor

Cu o investiție de 500.000 de euro, Sinaia devine cel mai mare domeniu schiabil din țară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share