Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Licitație pentru parcările de pe Autostrada Transilvania

Parcări moderne vor fi instalate pe A3 în județe ca Mureș, Cluj sau Bihor | Foto: Cătălin Drulă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat licitația pentru concesionarea a 24 de parcări moderne pe mai multe șosele de mare viteză din România, care le include pe cele de pe Autostrada Transilvania (A3).

Pachetul de parcări conține spațiile de pe A1 Miercurea Sibiului, A3 București – Ploiești, A3 Mureș, Turda – Gilău, Oradea, A4 Constanța, A10 Aiud, dar și pe centurile Craiova, Suceava și Brașov. Documentația a fost finalizată în septembrie și urma să fie lansată licitația în aceeași lună.

“Mă bucur că într-un final licitația a fost lansată, în februarie ar trebui depuse ofertele și în primăvară încheiate contractele, urmând ca după cel mult un an de lucrări să ne bucurăm de un nou ”pit stop” civilizat pe autostrăzile din țară.

Între timp, contractele de concesiune semnate în martie pentru primele 26 de parcări pe A1 București – Nădlac și A2 București – Constanța merg înainte. Prestatorii s-au apucat de treabă și lucrează la instalarea stațiilor de încărcare electrică, de alimentare cu carburant sau la viitoarele spații comerciale.

În 2022 ar trebui ca toate aceste parcări să fie complet funcționale, producând venituri de minimum 67 de milioane de lei pentru statul român ce vor fi utilizate în alte proiecte de infrastructură”, susține fostul ministru al transporturilor, Cătălin Drulă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fabrică de BCA, în pregătire în Iernut

Articolul următor

Radisson Cluj, gata în primăvară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share