Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrică de BCA, în pregătire în Iernut

Consilierii locali ai orașului Iernut au aprobat, într-o ședință ordinară care a avut loc în data de 22 noiembrie, un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) cu o valabilitate de 5 ani pentru obiectivul de investiții ”Înființarea unei noi unități de producție BCA, construire platformă betonată, branșamente utilități”, propus a fi realizat pe un amplasament aflat în orașul Iernut, strada Sălcudului fără număr, în zona drumului care face legătura între DN15 E60 și satul Sălcud.

Detalii despre investiție

PUZ-ul aprobat a fost întocmit de o echipă de arhitecți de la societatea Arhitecton SRL, are ca beneficiar firma DVI Production SRL, iar terenul reglementat de acesta are o suprafață de 72.000 de metri pătrați, liber de construcții și cultivat în mare majoritate, cu doar câteva construcții cu funcțiune de garaj și magazie agricolă.

”Se propune construirea unei unități de producție BCA, cu fabrică de producție și platformă betonată, cu spații de depozitare, accese auto și pietonale. Se vor studia posibilitățile de aprovizionare cu utilități, restricțiile date de infrastructura de căi ferate, transport gaze naturale și electricitate. Construcțiile existente pe teren se vor desființa”, se menționează în PUZ-ul aprobat de consilierii locali din Iernut.

Conform aceluiași document, investiția propusă va cuprinde o hală de producție cu o suprafață construită de circa 15.000 de metri pătrați, o linie de fabricare a elementelor din BCA, un corp administrativ, platforme betonate în suprafață de aproximativ 30.000 de metri pătrați, un depozit de motorină, un depozit de materii prime și de produse finite, drumuri de acces, post de transformare a energiei electrice, sistem de alimentare cu apă, două sisteme de epurare a apelor pluviale, două stații de epurare a apelor menajere, precum și zone verzi amenajate și perdele de protecție și aliniament.

Afaceri de 16,11 milioane de lei, în 2020

Potrivit portalului www.listafirme.ro, firma DVI Production SRL are sediul în Parcul Industrial Mija din comuna I. L. Caragiale (județul Dâmbovița) s-a înființat în luna septembrie 2016, are ca obiect de activitate ”Fabricarea altor articole din beton, ciment și ipsos” și este deținută de trei acționari: Claudiu Florin Zglobiu (34%), Gheorghe Viorel Iacob (33%) și Ana Maria Hossu (33%).

„Constructorii români încep să lucreze la standarde europene și să observe avantajele utilizării buiandrugilor prefabricați”, declara, în iunie 2017, pentru www.arenaconstruct.ro, Gheorghe Viorel Iacob, directorul general al DVI Production, la puțin timp după inaugurarea primei fabrici automatizată de elemente liniare de zidărie din România, care are o capacitate maximă anuală de peste 3,6 milioane de metri liniari de buiandrugi produși sub brandul Fortem. Alături de buiandrugi, la fabrica din Parcul Industrial Mija se mai produc țigle ceramice și coșuri de fum.

La sfârșitul exercițiului financiar 2020, societatea a raportat o cifră de afaceri de 16,1 milioane de lei, un profit net de 285.149 de lei și un număr mediu de 26 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

2022, proclamat Anul Internațional al Dezvoltării Durabile a Munților

Articolul următor

Licitație pentru parcările de pe Autostrada Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share