Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Companiile clujene MOL și Cemacon, laureate la Gala Energynomics

Gala Energynomics Awards a grupat 120 de profesioniști din sectorul energetic

MOL România Petroleum Products a primit distincția pentru responsabilitate socială în acest an la Gala Energynomics Awards, iar proiectul de cogenerare al producătorului local de cărămizi Cemacon, cea pentru eficiență energetică. Printre nominalizările de la Cluj se mai numără grupurile EnergoBit și Electrogrup. 

120 de reprezentanți ai comunității energetice au participat la gala premiilor pentru excelență. George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, Carolina Hidea, consilier economic al Ambasadei SUA, Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare a Energiei, Cristian Nacu, Senior Country Officer Romania & Moldova al IFC World Bank, au deschis evenimentul.

La categoria responsabilitate socială, premiul a fost câștigat de MOL România, pentru programele sale extinse de responsabilitate socială în domeniile medical, educație și mediu. Centrala în cogenerare realizată de Servelect pentru Cemacon a câștigat premiul pentru eficiență energetică. Premiul pentru investiția anului a fost câștigat de Electrica pentru că a obținut finanțări externe de 310 milioane de euro pentru proiecte de investiții în producția din surse regenerabile și modernizarea rețelei de distribuție.

Premiul pentru tranzacția anului a fost obținut de Romgaz, pentru achiziția participației ExxonMobil la proiectul Neptun Deep. Printre nominalizări s-au mai numărat Electrica, Hidroelectrica și MOL România. Premiul “Mihnea Constantinescu” pentru excelență în serviciul public a fost câștigat în acest an de Elena Popescu, director general al Direcției Generale Politici Energetice din Ministerul Energiei.

La categoria premiera anului, premiul a revenit companiei Axpo România, pentru primul virtual PPA încheiat pe piața locală. Premiul pentru managerul anului a fost câștigat de Cosmin Ghiță, CEO al Nuclearelectrica, pentru performanța managerială concretizată în indicatori, operaționali, financiari și întărirea amprentei internaționale a companiei.

Tomis Team a câștigat premiul pentru reușite extraordinare prin brevetul de invenție acordat de Biroul SUA pentru Brevete și Mărci, referitor la soluția de eficiență pentru parcuri eoliene. La această categorie au mai fost nominalizate și EnergoBit Control Systems sau Nova Power & Gas, ambele cu sediul la Cluj.

Premiul pentru întreaga carieră a fost decernat inginerului Victor Vaida, pentru 50 de ani de activitate în industria energetică. Tânărul profesionist în energie al anului este Bogdan Leu, Transelectrica, responsabil de proiectul Pilot DigiTEL Smart Vision. Premiile oferite de Energynomics au rolul de a recunoaște și răsplăti reușita și bunele practici în sectorul energetic din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La mulți ani!

Articolul următor

Produse și soluții sustenabile de energie pentru clienții E.ON Energie România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share