Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sălajul și-a dublat investițiile în 2021

Ambulatoriul spitalului municipal zălăuan este în curs de modernizare

Administrația sălăjeană a cheltuit, anul trecut, 130 milioane de lei pentru investițiile implementate în județ, adică 83% din estimările inițiale. Este cea mai mare sumă investită în decursul unui an de către administrația județeană.

Cea mai mare parte a sumei (89 de milioane) a fost investită în infrastructura rutieră, printre obiectivele finanțate numărându-se reabilitarea şi modernizarea Drumului Județean 108D: Crişeni (DN1H) – Cehu Silvaniei – (DJ196), DJ 191C: Nuşfalău – Crasna – Zalău – Creaca, DJ108A: limită județ Cluj-Bogdana, DJ110: Măerişte – Doh – Dumuslău – Carastelec, DJ 191D: Valcău de Jos – Fizeș – Sîg – Tusa – limită județ Cluj, DJ 108D: Cehu Silvaniei – limită Maramureș și DJ 109 R: DN 1G (Chendrea) – Gălpîia – Romita (DJ 108A).

Un alt domeniu privilegiat a fost sănătatea, investițiile în reabilitarea infrastructurii și dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Zalău totalizând 29 de milioane de lei.

Aici este inclus proiectul privind extinderea, modernizarea şi dotarea Unității de Primiri Urgențe – SMURD, dotarea cu aparatură medicală a ambulatoriului integrat de specialitate, amenajarea parcării din fața SJU sau dotarea spitalului cu echipamente necesare pentru tratarea pacienților cu Covid-19.

“Deși am traversat un an dificil din cauza pandemiei, cu multe provocări și situații neprevăzute, 2021 s-a dovedit a fi extrem de rodnic în ceea ce privește investițiile derulate de Consiliul Județean (CJ). O demonstrează rezultatele execuției bugetare, cele mai bune din istoria instituției noastre. Valoarea investițiilor realizate în acest an a atins un nivel record, depășind 130 milioane de lei.

Vorbim despre o sumă dublă față de anul trecut, de cinci ori mai mare decât în 2019 și de 11 ori peste nivelul din 2018. Mi-aș fi dorit o execuție și mai bună a bugetului de dezvoltare, însă trebuie să ținem cont de criza provocată de explozia prețurilor la materialele de construcții, care a blocat șantierele în lunile de vară”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectul Centurii Beclean, lansat în noaptea de Anul Nou

Articolul următor

La mulți ani!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share