Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Taxa de salubrizare, eliminată la Baia Mare

Băimărenii nu vor plăti în perioada imediat următoare taxa de salubrizare după o decizie luată de edilul municipiului, Cătălin Cherecheș.

El a emis o dispoziție de suspendare temporară a încasării taxei de salubrizare majorată de către Consiliul Local Baia Mare (CLBM) la 14 lei de persoană pe lună. Plata taxei este suspendată până la momentul reluării activității de salubrizare în Baia Mare de către Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Menajere (ADI-GIDM) Maramureș și de Consiliul Județean Maramureș, prin operatorul delegat.

“Am luat decizia suspendării încasării taxei de salubrizare majorate de CLBM până la momentul reluării activității de salubrizare menajeră de către ADI și de CJ Maramureș, prin operatorul delegat, o decizie luată în semn de respect față de acest oraș și față de cetățenii municipiului” a arătat Cherecheș.

Șeful administrației băimărene și-a dat demisia din calitatea de membru al Consiliului Director al ADI-GIDM. El consideră că ADI-GIDM nu reprezintă scopul care a stat la baza asocierii cu celelalte primării și cu CJ Maramureș – de organizare și gestionare în comun a serviciului de salubrizare a localităților și managementul deșeurilor, “având în vederea introducerea unor operațiuni și tarife care nu respecta master planul privind gestionarea deșeurilor”.

Operatorul de salubritate Drusal a anunțat că încetează activităţile de ridicare a deșeurilor menajere de la persoanele fizice din Baia Mare, motivând datoriile acumulate de municipalitate pe 2021, de 14 milioane de lei, la care se adaugă restanțe de 4 milioane, pentru care există sentinţe definitive.

O parte a consilierilor locali din Baia Mare au propus darea în administrare a serviciului de salubrizare stradală către Serviciul Public Ambient Urban (SPAU), pentru următoarele trei luni.

Aceștia au depus un proiect de hotărâre pentru înființarea unei comisii care va analiza modul de derulare a contractului cu Drusal, datoriile acumulate, stadiul plăților efectuate de către municipalitate. SPAU încă nu deţine utilajele necesare colectării deşeurilor stradale, autorizaţiile de mediu necesare şi locul de depozitare a deşeurilor strânse.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect de reabilitare a 18 străzi din Lipova în valoare de peste 8 milioane lei

Articolul următor

NTT DATA, implicată în cercetarea talentelor digitale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share