Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vin banii europeni pentru universitățile Transilvaniei

Universitarii clujeni vor beneficia de fonduri distribuite prin intermediul AM-POCU | Foto: USAMV

Mai multe instituții de învățământ superior din orașele Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara vor primi peste 9 milioane de lei pentru proiectele lor europene.

„La capătul unui an 2021 greu, în care pandemia a redus mobilitatea, a fost nevoie și mai mult de solidaritate și sprijin, mai ales pentru aceia care sunt la început de drum sau au nevoie de a doua șansă. Autoritatea de Management al Programului Operațional Capital Uman (AM-POCU) a fost alături de acești oameni: să își găsească un loc de muncă, să își continue studiile sau să își croiască un viitor acasă, în România.

Mulțumesc beneficiarilor și echipei POCU, dar și colegilor din teritoriu pentru munca lor și vreau să îi asigur că în 2022 vom avea și mai mult de lucru pentru noi proiecte și pentru decontarea cât mai multor bani europeni, dar și pentru provocările ce vin odată cu următoarea perioadă de programare”, a declarat secretarul de stat clujean Csilla Hegedus.

Reprezentanții AM-POCU 2014-2020, din cadrul Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene, au semnat, în decembrie, 50 noi contracte de finanțare cu beneficiarii POCU, având o valoare de 772 milioane de lei.

Printre aceștia se numără Universitatea Lucian Blaga Sibiu, valoare proiect 9,3 milioane lei; Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, 9,6 milioane; Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, 9,6 milioane; Universitatea Politehnică Timișoara, 9,2 milioane.

AM-POCU a semnat, anul trecut, 603 contracte de finanțare cu beneficiarii acestui program. Valoarea proiectelor semnate s-a ridicat la 4,3 miliarde lei, cele mai substanțiale alocări fiind pentru educație și competențe – 1,9 miliarde; locuri de muncă pentru tineri – 911 milioane, dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității – 511 milioane, incluziunea socială și combaterea sărăciei – 463 milioane, îmbunătățirea situației tinerilor – 456 milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

HiSky renunță la zboruri de pe patru aeroporturi din Ardeal

Articolul următor

Proiect de reabilitare a 18 străzi din Lipova în valoare de peste 8 milioane lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share