Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

HiSky renunță la zboruri de pe patru aeroporturi din Ardeal

Prima cursă din Milano a pornit din Mureș în 20 decembrie, cu oprire la Baia Mare | Foto: HiSky

Noul operator aerian din Basarabia a eliminat din sistemul său de rezervări trei destinații de pe Aeroportul Transilvania Mureș (ATE), alături de alte curse de la Baia Mare, Cluj-Napoca și Satu Mare.

Compania a scos din sistemul de rezervări, la începutul lunii, zborurile dintre Târgu-Mureș și Milano Bergamo, Paris Beauvais și Londra Stansted, conform Boarding Pass. Cele trei rute anunțate în octombrie au debutat în decembrie. După doar trei zboruri operate spre Beauvais, compania le-a scos din sistemul de rezervări. HiSky a zburat pe această rută în 19 și 23 decembrie și în 3 ianuarie.

Zborurile spre Paris, din 26 și 30 decembrie, nu au fost operate. Aceeași soartă o are ruta Târgu-Mureș – Milano, cu primul zbor în 20, decembrie, cu oprire în Baia Mare. În 24 decembrie și 3 ianuarie ruta a fost operată cu escală, însă acum se pare că a fost anulată. A treia rută anunțată de la Târgu-Mureș, cea spre Londra, a fost și ea eliminată din sistemul de rezervări.

Rutele din Baia Mare spre Milano și Londra care trebuiau să fie operate de avionul din Târgu-Mureș spre aceleași destinații sunt încă disponibile la rezervări. Motivul pentru care HiSky renunță atât de rapid la cele trei rute din Târgu-Mureș este necunoscut, însă cel mai probabil decizia are la bază motive de ordin comercial.

Recent HiSky a suspendat ruta Cluj – Lisabona, iar în vara lui 2021, la scurt timp după debut, Satu Mare – Frankfurt. Pentru rutele din Târgu-Mureș și Baia Mare ar fi urmat să primească subvenții de la consiliile locale, acordate însă doar dacă îndeplinește condițiile contractuale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Majoritatea bazinele didactice de înot din județul Bihor, gata în primăvară

Articolul următor

Vin banii europeni pentru universitățile Transilvaniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share