Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încep punerile în posesie din Livada Palocsay

Primăria Feleacu a dat publicității cu harta terenurilor unde vor fi realizate puneri în posesie | Foto: Gabriel Costea

Administrația din comuna Feleacu a îndemnat locuitorii care vor să fie puși în posesie pe terenurile din marea livadă de lângă Cluj-Napoca să se adreseze instituției pentru a-și primi aceste proprietăți.

Primăria Feleacu a publicat, spre consultare, până la finalul lunii ianuarie, harta pentru zona cu denumirea toponimică Dealu Mare, respectiv numerele topo 1.609-1.683. “După finalizarea etapei de consultare publică (în cazul numerelor topo la care nu sunt probleme de natură juridică), ne dorim să ieșim în teren și să facem primele puneri în posesie, în februarie sau martie, în funcție de condițiile meteo.

Îi rugăm pe toți cei care revendică numere topo să ia legătură cu reprezentanții serviciului funciar pentru a vedea dacă sunt în evidențele noastre cu solicitări pe numerele topo respective. În 80% dintre dosarele depuse în baza legii 247/2005 (transferate de la Cluj-Napoca la Feleacu, odată cu mutarea graniței administrative, în 2018) terenurile revendicate nu sunt identificate în baza numerelor topo.

Acest aspect îngreunează mult procesul de retrocedare a terenurilor către persoanele în drept. Doar cu sprijinul și colaborarea dvs. vom reuși să facem dreptate și să îndreptam umilințele trăite în ultimii 30 ani de noi, felecanii”, consideră primarul comunei, Gabriel Costea.

Cele 366 ha ale Livezii Palocsay sunt disputate, după Revoluție, atât de felecani sau de moștenitorii lor, care au formulat 200 de cereri de retrocedare, de municipalitatea clujeană, care voia să facă loc traseului centurii metropolitane, și de Universitatea de Științe Agricole Cluj, care administrează stațiunea de cercetare. Valoarea terenurilor revendicate era, la estimarea realizată acum 15 ani, de câteva sute de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Palatul Sebestyen, tentație imobiliară la Cluj

Articolul următor

Sfaturi pentru exportatorii americani: “Orientați-vă spre Timișoara sau Cluj!”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share