Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

“Pandemia a crescut semnificativ cererea de fonduri nerambursabile”

Demnitarul clujean își propune să crească rata de absorbție a fondurilor UE în România

Solicitările de fonduri nerambursabile din piață au crescut enorm, fiind greu să fie satisfăcute la final de exercițiu financiar european, spune Csilla Hegedus, secretarul de stat clujean din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

„Am preluat coordonarea Programului Operațional Competitivitate (POC) în septembrie și am văzut problemele cu care se confruntă colegii din Autoritatea de Management. Ei doresc să ușureze munca beneficiarilor, prin reducerea birocrației și asigurarea unor ghiduri care să răspundă nevoilor reale ale întreprinderilor mici și mijlocii.

Totuși, din cauza pandemiei cererea de fonduri nerambursabile din piață a crescut semnificativ, iar la finalul exercițiului devine tot mai dificil să satisfaci toate aceste nevoi. Creșterea ratei de absorbție a fondurilor rămâne cea mai mare provocare, fiindcă ne propunem să ajungem printre cei mai buni.

Vreau să le mulțumesc atât colegilor, cât și beneficiarilor pentru încredere, răbdare dar și pentru munca lor și vreau să îi asigur că la anul vom lucra și mai mult, pentru că din Planul Național de Redresare și Reziliență și din Politica de Coeziune avem bani de cheltuit în folosul tuturor celor care dezvoltă România”, susține Hegedus.

MIPE a semnat, anul trecut proiecte de 2,7 miliarde de lei, cu beneficiarii POC. Proiecte de 1,4 miliarde lei au fost semnate cu beneficiarii axei prioritare tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor pentru o economie digitală competitivă, iar altele, de 1,3 miliarde lei, pentru cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare, în sprijinul competitivităţii economice și dezvoltării afacerilor.

MIPE a acordat granturi de 50 milioane euro pentru facilitarea procesului educațional în sistem on-line pentru școli și va demara și procedura de acordare a granturilor pentru investiții productive, cu un buget de 300 milioane euro (investiții în activități productive), care se adaugă sprijinul pentru capital de lucru, cu un buget de 200 milioane euro. Cele 550 de milioane de euro finanțează proiecte de sprijin pentru educație și mediul de afaceri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sfaturi pentru exportatorii americani: “Orientați-vă spre Timișoara sau Cluj!”

Articolul următor

Ministerul Finanțelor a parafat creditul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share