Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nord Conforest începe lucrările la Parcul Feroviarilor

Parcul de lângă viitorul ansamblul rezidențial Maurer va fi reabilitat cu 8,7 milioane de euro

S-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul de revitalizare și activare a Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, executate cu 9 milioane de euro de companiile Nord Conforest și Eco Garden Construct.

“Organizarea de șantier va dura până la mijlocul lunii ianuarie, după care vor începe efectiv lucrările. Durata de realizare a execuției lucrărilor este de 20 luni de la momentul emiterii ordinului de începere”, a precizat viceprimarul Dan Tarcea. Investiția cuprinde patru obiective: Parcul Feroviarilor (53.457 mp), amenajarea străzii cu același nume (8.496 mp) și a malurilor râului, pasarele peste cursul de apă.

Lucrările principale vizează reamenajarea integrală a suprafeței parcului și a spațiilor plantate; sisteme de irigații și iluminat public; mobilier urban; reconfigurarea aleilor; suplimentarea vegetației; dotări de agrement, recreere și sport; podețe pietonale.

Amenajarea străzii presupune înlocuirea integrală a pavajului; amplasarea de elemente de mobilier urban; modernizarea sistemului de iluminat; semaforizare și direcționare către obiectivele turistice și de interes local; amenajarea benzilor, standurilor și stațiilor de alimentare pentru trotinete electrice și biciclete.

Primenirea malurilor râului vizează amenajări peisagere; noi alei pietonale; mobilier urban nou; sisteme de iluminat general și arhitectural cu sistem led; un pavilion deschis; două platforme de odihnă; două amfiteatre. Cele două pasarele pietonale vor asigura traficul pietonal și velo peste Someșul Mic.

Valoarea proiectului este 36,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, liderul asocierii de execuție fiind Nord Conforest Cluj. Municipalitatea clujeană nu a specificat sursa de finanțare, indicată inițial drept fondurile europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

West Co ridică o hală pe bani europeni la Zalău

Articolul următor

DP Consult va stabili fezabilitatea drumului expres București – Alexandria

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share