Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

West Co ridică o hală pe bani europeni la Zalău

Producătorul din Crișeni este specializat în fabricarea de produse și echipamente sanitare | Foto: West Co

Fabrica West Co Impex din Sălaj se va moderniza printr-un proiect de 55 de milioane de lei, inclusiv cu bani atrași de la Uniunea Europeană.

Administratorul societății, Dan Cherecheș, susține că proiectul european este cel mai mare ca valoare, de acest fel, câștigat în Transilvania și are ca scop implementarea de noi tehnologii, unele unicat în zona de Europa de Est, și construirea unei hale de producție în zona Gării Zalău, conform Sălajul Liber.

West Co, producător local de căzi de baie și piscine, a atras prin Programul Operațional Regional – axa prioritară 2, suma de 55.563.342 de lei. 27,6 milioane sunt fonduri nerambursabile, iar restul reprezintă contribuția proprie. Proiectul prevede construirea unui spațiu productiv nou pentru West Co, dar și achiziția de echipamente pentru creșterea capacității de producție, precum și implementarea unor măsuri de eficiență energetică la nivelul fluxului tehnologic.

Cherecheș spune că West Co Impex deține o tehnologie unică în România, fiind singurul producător din țară de plăci acrilice. „Este un proiect prin care realizăm o hală de producție și ne dotăm cu tehnologie nouă. La ora actuală, relevant este faptul să fii competitiv pe piață”, a declarat administratorul West Co.

La West Co Impex muncesc acum 120 de oameni, iar prin acest proiect se vor crea noi locuri de muncă. Anul trecut, societatea a fost prezentată într-o serie documentară a Discovery România. Producătorul și-a prezentat noile sale modele de piscine în cadrul expoziției internaționale Aquanale 2021, de la Koln. La manifestarea din Germania a promovat, în premieră, două modele de piscine acrilice termoformate în mari dimensiuni, marca WestPools.

Societatea este specializată în producţia de căzi de baie şi de cabine sau paravane de duş, jacuzzi și piscine acrilice termoformate, produse industriale (fose septice, toalete ecologice), plăci extrudate. Aceasta are patru baze şi unităţi de producţie, pe 62.000 mp. Acrilul sanitar este un material plastic dezvoltat recent pe piaţa de profil. West Co înregistra, în 2020, afaceri de 45 milioane lei și un profit net de 8,2 milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fermierii pot cere rambursarea ajutorului de stat pentru motorină pe T4 2021

Articolul următor

Nord Conforest începe lucrările la Parcul Feroviarilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share