Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Taximetriștii clujeni vor să circule și fără clienți pe benzile dedicate

Clubul Taximetriștilor din Cluj-Napoca (CTCN) se opune restricției de circulație pe benzile dedicate transportului în comun dacă nu au clienți, pregătită de municipalitate

“În 18 ianuarie este foarte posibil să apară hotărârea Consiliului Local (CL) cu benzile de bus, adică aprobarea să circulam pe ele pe străzile Regele Ferdinand, Nicolae Titulescu, Calea Florești și Splaiul Independenței, dar condiționat de “cu client”. Legea nr. 38 / 2003 ne dă dreptul pe toate benzile, indiferent că suntem sau nu cu client. Facem un apel la voi, colegii noștri, să stăm la o poveste ca să vă spunem ce putem face și care sunt costurile pentru a combate acea hotărâre. Lampa roșie!”, îndeamnă reprezentații CTCN.

Primarul Emil Boc a anunțat că taximetriștii vor avea voie să circule pe încă două benzi dedicate mijloacelor de transport în comun față de cele două pe care au deja aprobare. Pe aceste benzi vor putea funcționa și operatorii de transport județean, dar nu și șoferii de la companii ca Uber sau Bolt, deoarece ordonanța de urgență nr. 49/2019 a Guvernului României nu le asimilează ca fiind transport public, spune edilul.

„Din 20 ianuarie taximetrele pot circula legal pe arterele Titulescu, Ferdinand, Calea Florești, Independenței cu două condiții: dacă au client și fără îmbarcare / debarcare pe banda de autobuz. Dacă se ajunge la frecvență de peste 60 de mijloace de transport pe oră pe o anumită bandă de transport în comun, vom limita accesul taximetrelor”, a spus Boc. Proiectul va fi supus aprobării în următoarea ședință a CL.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brașovul își construiește în 2022 brandul de oraș

Articolul următor

Timișoara pregătește amenajarea unei noi zone de agrement pentru oraș, în suprafață de 70 de hectare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share