Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara pregătește amenajarea unei noi zone de agrement pentru oraș, în suprafață de 70 de hectare

Primăria Timișoara dorește amenajarea, la marginea orașului, a unei zone verzi noi, în suprafață de 70 de hectare, pentru finanțare fiind vizată acordarea de bani prin PNRR.

Dominic Fritz a completat chestionarul care a fost elaborat chiar de instituția pe care o conduce, pe tema dorințelor legate de modul de amenajare a viitoarei Zone de Agrement Nord. Le recomandă și cetățenilor orașului să o facă, pentru a avea o viziune cât mai largă asupra a ceea ce se dorește acolo. În plus, primarul spune că speră și la bani din celebrul PNRR pentru amenajarea zonei.

”Este primul proiect pe care îl construim de la zero, împreună cu timișorenii. De la idee, până la inaugurare. De aceea am lansat această colectare publică de opinii și date, înainte de a începe să pregătim documentația tehnică. Toate răspunsurile primite vor fi centralizate, analizate și apoi integrate în documentația pentru elaborarea Studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de amenajare a zonei. Pregătim proiectul pentru a obține fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență”, spune Fritz.

Zona de Agrement Nord este un spațiu de 70 de hectare, între bariera verde a orașului de pe Ovidiu Balea și aeroportul Cioca, unde se poate ajunge cu mașina dinspre Calea Torontalului și se află în proprietatea Primăriei. Este un spațiu insuficient folosit astăzi, pe care autoritățile vor să îl deschidă oamenilor, într-un parc de agrement cu mai multe posibilități de petrecere a timpului liber. Se dorește regenerarea zonelor verzi-albastre reprezentate de fostele canale de desecare și să se conecteze această zonă de agrement, prin alei pietonale și piste de biciclete cu zonele de locuințe din oraș. Să amenajăm zone de practicare a sporturilor în aer liber, de către publicul larg, cu trasee amenajate pentru diferite sporturi. Să plantăm zone de împădurire de agrement. Să putem găzdui aici evenimente de mari dimensiuni, de exemplu, concerte sau festivaluri”, mai spune primarul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Taximetriștii clujeni vor să circule și fără clienți pe benzile dedicate

Articolul următor

”Expresul” de Banat are șapte oferte pentru realizare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share