Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au apărut parcările roșii în centrul Oradiei

Începând cu acest an, peste 1.300 de locuri de parcare din Oradea sunt taxate ca parcări din Zona 0 roșie, taxa pentru staționarea autovehiculelor fiind de 8 lei/oră. Primăria Oradea a montat indicatoarele de parcare cu „zona zero”, urmând ca locurile să fie marcate cu vopsea roșie.

Categorii de parcări

De la 1 ianuarie, 1.364 de locuri de parcare din Oradea sunt în zona 0 roșie, 1.756 în zona 1 galbenă, iar 4.466 în zona 2 albă. Modificările tarifelor pentru parcările publice cu plată au fost făcute în baza strategiei de administrare a parcărilor. Astfel, s-a introdus o nouă zonă de tarifare on-street (parcări stradale) – Zona 0 (marcaj ROȘU), în zonele adiacente parcărilor off-street (parcări supraterane sau subterane) construite în Oradea. Este vorba de zona de 300 m din jurul parcărilor supraterane sau subterane din Oradea. Pentru ocuparea intensivă a locurilor de parcare, tariful este 8 lei/oră, cu limitare la 1 oră, orarul fiind 7.00-21.00, de luni până vineri. Prin această nouă zonă de tarifare, se dorește determinarea celor care preferă să parcheze pe carosabil, cu toate că au în apropiere o parcare supra/subterană, să aleagă să parcheze într-o parcare amenajată, unde tariful este de 3 lei/1 h, decât pe carosabil (zona roșie) unde tariful este de 8 lei/1 h. O altă modificare privește aplicarea unui tarif redus de parcare în parcările off-street în intervalul orar 18:00 – 7:00, respectiv 1.5 lei/oră. Tot de la 1 ianuarie a fost uniformizat abonamentul de parcare stradal la 150 lei/lună și a abonamentelor pentru parcări rezidențiale la 160 lei/an. Au fost modificate și tarifele pentru parcarea din curtea Primăriei. Astfel, primele 30 de minute sunt gratuite, între 30 de minute și o oră tariful este de 10 lei, între 1 oră până la 2 ore – 25 de lei, iar peste 2 ore – 50 de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Analiză Deloitte: Număr record de tranzacții de fuziuni și achiziții în 2021

Articolul următor

Viitoarele autostrăzi și drumuri expres, greu de făcut pe bani gratis

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share