Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două noi puncte de trecere a frontierei cu Ungaria la Grăniceri și Variașu Mic

Guvernul român a anunţat că încep procedurile birocratice pentru amenajarea a două noi puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, la Variaşu Mic şi la Grăniceri.

Sunt importante, căci corelate cu dezvoltarea infrastructurii în zona de frontieră, cu modernizarea drumurilor judeţene, asigură o legătură mai uşoară cu piaţa forţei de muncă din judeţul Arad. Aşa cum spunea în repetate rânduri preşedintele Consiliului Judeţean Békés, Zalai Mihály, pentru judeţul Békés, Aradul este cel mai consistent pol urban şi oferă cea mai importantă perspectivă de dezvoltare. Aici sunt locuri de muncă excedentare şi există deja companii multinaţionale care îşi recrutează forţă de muncă din Ungaria pentru fabricile din judeţul Arad”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

Potrivit acestuia, permanentizarea celor două noi puncte de trecere a frontierei va conduce la accesibilizarea ofertei de locuri de muncă, la reducerea timpilor alocaţi navetei şi la o mai bună colaborare româno-maghiară, incluzând aici, evident, şi componenta extrem de importantă a dezvoltării micilor afaceri.

Total
12
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Primii zece angajatori din Bihor dau „ora exactă” la nivelul salariilor în județ

Articolul următor

Varianta de ocolire a orașului Negrești-Oaș în linie dreaptă

Citește și:
Citeste mai mult

Ce bănci caută românii pe internet

Banca Transilvania (BT), Raiffeisen Bank și ING Bank sunt cele mai vizibile în căutările de servicii bancare ale…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
12
Share