Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Varianta de ocolire a orașului Negrești-Oaș în linie dreaptă

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, însoțit de vicepreședintele Ioan Rus discutat marți, 11 ianuarie 2022, cu reprezentanții Ministerului Transportului și ai primăriilor Negrești-Oaș, Vama, Racșa și Orașu Nou cu privire la construcția variantei de ocolire a orașului Negrești-Oaș.

Întâlnirea care a avut loc la sediul Consiliului Județean Satu Mare a avut scopul de a stabili care sunt pașii de urmat pentru începerea lucrărilor la centura ocolitoare a orașului Negrești-Oaș.

Cei prezenți au hotărât înființarea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară din care să facă parte toți cei responsabili pentru pornirea procesului administrativ. Reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare au insistat asupra faptului că este o oportunitate unică menită a aduce dezvoltare economică zonei, de a prelua traficul greu, dar și pentru a reduce aglomerația. Reprezentanții județului au făcut apel la primari pentru identificarea terenurilor și a proprietarilor acestora.

Forma finală a drumului va fi stabilită prin alegerea celei mai bune variante după realizarea studiului de fezabilitate.

La începutul lunii decembrie, la inițiativa Consiliului Județean Satu Mare, planul de finanțare pentru construcția variantelor de ocolire a localităților Negrești-Oaș și Ardud a fost inclus în Master Planul General de Transport al României, proiect finanțat din fondurile Programului Operațional de Transport al Uniunii Europene 2021-2027.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Două noi puncte de trecere a frontierei cu Ungaria la Grăniceri și Variașu Mic

Articolul următor

Portret de femeie fermier: pasionată, ambițioasă, puternică și tenace

Citește și:
Citeste mai mult

ATP Group a luat avânt!

În 2019 ATP Group prezenta pentru prima dată noua sa divizie ATP Trucks,  producătorul de autovehicule de transport…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share