Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CRIZĂ: Conducerea AZO și ministrul Agriculturii, un nou dialog. Soluțiile?

Azomureș a suspendat temporar producția de îngrășăminte începând cu data 17 decembrie anul trecut, prin oprirea succesivă a instalațiilor de producție de pe platforma industrială din Târgu Mureș, motivând creșterile de prețuri la gaz și energie electrică. 

Până în prezent nu a fost găsită nicio soluție pentru reluarea producției, însă reprezentanții companiei au anunțat astăzi că top managementul Azo a avut o nouă întâlnire cu Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

“Continuăm să identificăm soluții la criza energetică prin care trecem. Dialogul cu toate părțile implicate este esențial. Harri Kiiski, CEO Azomures, a participat astăzi la o întâlnire cu ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. Apreciem deschiderea pentru dialog și eforturile care se fac pentru a sprijini fermierii în această perioadă. Agricultura românească trebuie să își păstreze competitivitatea, fiind unul dintre motoarele economiei naționale. Din păcate, lipsa îngrășămintelor românești de pe piață creează dificultăți de aprovizionare fermierilor. Ianuarie și februarie sunt lunile în care produsele Azomures ajung de obicei la fermieri pentru sezonul de primăvară. Indisponibilitatea îngrășămintelor va duce la randamente mai mici și la prețuri mai mari la alimente. Prețurile îngrășămintelor sunt ridicate la nivel internațional și, de asemenea, Comisia Europeană declară că producția mai scăzută de îngrășăminte la nivel continental va avea ca rezultat prețuri mai mari la alimente”, a anunțat Biroul de presă al companiei.

Pentru mai multe informații despre criza internă de îngrășăminte, dublată de una pe piața mondială, vă invităm să citiți articolele anterioare AICI ȘI AICI.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Timișoara s-a înființat prima Unitate Centrală de Achiziții, sub forma unui SRL, din România

Articolul următor

2021 din perspectiva unui robot de recrutare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share