Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Market maker de la Cluj pentru Holde Agri Invest

Compania agricolă se bazează pe sursele atrase pe piața de capital | Foto: BVB

Societatea de intermediere financiară BRK Financial Group Cluj va funcționa, în premieră pe Piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), ca market maker al unui emitent (MME).

BRK a încheiat un contract cu pentru compania românească de agrobusiness Holde Agri Invest (HAI), listată în octombrie 2020 pe piața AeRO. HAI are o capitalizare de 127 milioane lei, cu 110% mai mult față de nivelul din ziua listării companiei la BVB.

„Colaborarea cu BRK reprezintă un nou pas în concordanță cu obiectivul nostru de a crea valoare pentru acționari, prin îmbunătățirea lichidității și minimizarea volatilității. Vrem să folosim toate oportunitățile pe care BVB ni le oferă, iar implementarea programului de MME este una dintre ele”, a declarat Adrian Pirciu, director financiar al HAI.

Compania a fost inițiată de un grup de antreprenori români care exploatează 12.000 ha de teren organizate în trei nuclee, în județele Teleorman și Călărași. Acțiunea HAI este al 14-lea instrument financiar listat la BVB pentru care BRK oferă servicii de MMME.

Numărul de instrumente financiare listate la BVB, pe ambele piețe, care beneficiază de servicii de MME ajunge astfel la 19, dintre care 18 acțiuni și o emisiune de obligațiuni. MME este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dumitru Chisăliță: Carnajul furnizorilor, motiv de a acoperi creșterile de preț la gaze

Articolul următor

Fabrică din mobilă din județul Mureș, extinsă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share