Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autovit.ro și carVertical, parteneriat pentru combaterea fraudei auto

Frauda auto de pe piața de mașini second hand din România este de mult timp o problemă majoră. Prezența ei expune cumpărătorii unor riscuri financiare și de siguranță, umflă ilegal prețurile și creează un sentiment de fundal de neîncredere în piața mașinilor-rulate.

Potrivit companiei IT de date, carVertical, ponderea mașinilor care au avut kilometrajul dat înapoi în România este de aproximativ 19,8%. În același timp, aproape 6 din 10 vehicule rulate au fost implicate în cel puțin un accident în trecut.

De aceea, jucătorii cheie pe piața mașinilor la mâna a doua din România, Autovit.ro și carVertical, sunt responsabili și își uneasc forțele pentru a oferi o soluție isteață și accesibilă împotriva fraudelor auto.

Dacă acum procesul de selecție și cumpărare a unei mașini online este mai ușor ca niciodată, nu înseamnă că trebuie să fie și riscant. În încercarea de a ajuta cumpărătorii de vehicule second hand să evite escrocheriile, cea mai mare platformă online din România de cumpărare și vânzare a mașinilor și pieselor auto noi și la mâna a doua, Autovit.ro, bate palma cu compania IT de date care construiește un registru la nivel global al istoricului auto, carVertical. Scopul este cumpărarea în siguranță și în deplină cunoștință a tuturor aspectelor cu care vin sub capotă mașinile rulate.

Parteneriatul își propune să îmbunătățească transparența procesului de cumpărare a unui autoturism second hand. De acum înainte, oricine caută o mașină pe Autovit.ro poate verifica instantaneu un raport cu istoricul mașinii, generat pe loc de carVertical. Această integrare va face mai ușor și mai sigur procesul de prospectare și de cumpărare a mașinilor, în baza seriei de șasiu (codul VIN) existentă în descrierile anunțurilor publicate pe Autovit.ro.

Andrei Dumuța

Noi facem permanent demersuri pentru a crește nivelul de informare al utilizatorilor cu privire la mașinile second-hand care pot fi tranzacționate pe platforma online. În ultima perioadă, achizițiile de pe piața auto s-au făcut mult mai atent și mai calculat, iar deciziile de cumpărare s-au luat după un timp mai îndelungat de verificare, negociere și dezbatere pentru securizarea investiției. Acum procesul poate fi mai rapid și mai sigur”, a declarat Andrei Dumuta, General Manager Motors Romania.

Platforma va deveni un loc și mai sigur pentru vânzători și cumpărători și va spori nivelul de educație și de încredere în piața de mașini second hand din România. – carVertical oferă detalii despre înregistrările din trecut aparținând fiecărui autoturism în parte, colectate din peste 600 de surse internaționale diferite.

Ambele companii se așteaptă ca aceste modificări să ajute cumpărătorii de mașini să achiziționeze vehicule rulate fiabile, la prețuri rezonabile. De asemenea, ar trebui să ajute vânzătorii cinstiți de mașini să-și vândă vehiculele în cadrul unei concurențe loiale.

Integrarea raportului istoric auto pe platforma Autovit.ro este un demers extrem de convenabil pentru cumpărătorii de mașini second hand. Acum pot verifica imediat istoricul unei mașini de care sunt interesați – în același loc în care caută și cele mai bune oferte.

Suntem bucuroși că acest colos din lumea auto crede în valorile pe care istoricul auto le aduce pe piața mașinilor la mâna a doua și că a decis să ne ajute în misiunea noastră de a proteja cumpărătorii de vehicule rulate de escrocherii și de a le oferi mai multă putere de negociere”, spune Rokas Medonis, CEO-ul carVertical.

O verificare a istoricului auto pe bază de VIN poate ajuta la evitarea cumpărării unui vehicul prost întreținut sau incomplet prezentat în anunț. Le arată cumpărătorilor dacă odometrul a fost modificat sau dacă mașina a fost implicată în trecut într-un accident grav.

Mai mult, istoricul auto poate oferi o poziție mai puternică în negocieri în momentul în care cumpărătorul cunoaște fapte pe care vânzătorul mașinii nu dorește să le expună.

Daunele grave pot fi îndreptate temporar prin reparații ieftine, care pot face mașina să fie nesigură la drum și care pot influența fiabilitatea vehiculului.

Frauda auto nu este doar în România, ci și în întreaga Europa. Una dintre cele mai frecvente înșelătorii de pe piața de mașini second hand este fraudarea kilometrajului și ascunderea înregistrărilor de daune. Acestea sunt principalele motive pentru care cumpărătorii de vehicule pot avea probleme, pot suferi pierderi financiare și pentru care pot să se aleagă cu o mașină rulată nesigură.

Cu toate acestea, nu piața locală expune cumpărătorii de mașini second hand la cel mai mare risc. Comerțul transfrontalier cu mașini vine la pachet cu probleme ascunse și este sursa principală de fraudare a kilometrajului. Se estimează că până la 50 la sută dintre mașinile rulate importate pot avea citirile odometrului modificate.

Fraudarea kilometrajului este dificilă de urmărit și nu lasă urme ușor vizibile – poate fi descrisă ca un inamic invizibil. Darea înapoi a kilometrajului este tratată diferit în Europa. Practica este interzisă în 25 de țări ale UE, iar pedepsele variază de la până la doi ani de închisoare în Franța până la o amendă de 226 de euro în Slovacia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cursuri anticorupție pentru șefii drumurilor din Transilvania

Articolul următor

Românii evită companiile care nu sunt responsabile cu mediul și societatea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Începe „SAINT-GOBAIN NATIONAL TROPHY”

Saint-Gobain România dă startul unei noi ediții a „Saint-Gobain National Trophy”, o competiție adresată constructorilor, arhitecților și fațadierilor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share