Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Explozie de vizitatori în muzeele Clujului, în anul doi al pandemiei

Muzeul din Ciucea a cunoscut o revenire spectaculoasă față de 2020 | Foto: MMOG

Instituțiile muzeale din județul Cluj au înregistrat recorduri de vizitatori în 2021, Muzeul Memorial Octavian Goga (MMOG) și Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET) dublându-și numărul de vizitatori față de anul apariției pandemiei în România.

După un 2020 în care pandemia de coronavirus a afectat semnificativ viața socială, 2021 a venit cu o relansare a evenimentelor și acțiunilor culturale, adaptate specificului și provocărilor acestei perioade.

Muzeele subordonate Consiliului Județean (CJ) Cluj au răspuns provocării de a-și ajusta activitatea în funcție de contextul pandemic și de a-și întâmpina publicul vizitator cu expoziții și manifestări derulate în condiții de maximă siguranță sanitară. MET, MMOG, Muzeul de Artă Cluj-Napoca au încheiat anul într-o notă pozitivă, înregistrând creșteri semnificative ale numărului de vizitatori.

MMOG Ciucea a primit vizita a 17.591 de persoane, față de 7.134 în anul anterior. Pe lângă expozițiile permanente, publicul s-a putut bucura de 21 de expoziții temporare și de acțiuni culturale organizate, unele în premieră aici. MET a fost vizitat de 69.645 de oameni, creșterea față de anul precedent fiind de 94,4%.

Secția în aer liber, Parcul Etnografic Romulus Vuia din Hoia, s-a situat în topul preferințelor, înregistrând cel mai mare număr de vizitatori din toți anii de activitate: 55.724, față de 28.232, în 2020. Această cifră depășește recordul de vizitare anterior, din 2019, la acea vreme fiind  40.500 de vizitatori. La sediul central al MET, Palatul Reduta, au fost înregistrați 13.291 de vizitatori în creștere cu 83,36% față de 2020.

“Relansarea a fost mai lentă se explică prin restricțiile impuse pentru organizarea evenimentelor în spații interioare și lucrările derulate pentru restaurarea anvelopei palatului, ele nepermițând exploatarea la potențial maxim a tuturor spațiilor destinate publicului larg”, motivează conducerea CJ Cluj

MACN a rămas unul dintre principalele obiective preferate de clujeni și turiști de pretutindeni. În 2021 i-au trecut pragul 48.500 de vizitatori, mai mulți comparativ cu cei 36.100 din anul precedent.

36.600 dintre ei au participat la expoziții care au antrenat în expunere lucrări din patrimoniul muzeului pe plan național. Instituția a găzduit 50 de expoziții temporare și 80 de manifestări culturale (proiecții de film, lansări de carte, spectacole de teatru).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PERSPECTIVE 2022. Cosmin Pătroiu, TeraSteel: “Vrem să atingem cel puțin performanța din 2021”

Articolul următor

A fost semnat contractul pentru realizarea documentației sistemului train-tram dintre Reșița – Timișoara, pe care vor circula trenuri cu hidrogen

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share