Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CNAB a recepționat lucrările la terminalul Băneasa

În data de 14 ianuarie 2022, CN Aeroporturi București (CNAB) a finalizat ultima etapă a procesului de recepție la terminarea lucrărilor la obiectivul de investiții ”Reabilitarea și refuncționalizarea interioarelor clădirilor A, B și Rotondă de la Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu (AIBB-AB)”, lucrări demarate la data de 20 septembrie 2020. Din Comisia de Recepție au făcut parte, pe lângă specialiștii CNAB, reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Inspectoratului de Stat în Construcții și ai Comisiei de Cultură din cadrul Primăriei Municipiului București.

Lucrările s-au încheiat, conform planului inițial, la data de 11 noiembrie 2021, iar valoarea contractului este 66.629.040 lei fără TVA (inclusiv cheltuieli diverse și neprevăzute). Antreprenorii acestor lucrări de anvergură au fost SC Bog’Art SRL (lider de asociere), UTI Grup SA (asociat), UTI FM (subcontractant), garanția fiind de 73 de luni.

Pentru operaționalizarea aeroportului, imediat după recepția la terminarea lucrărilor, se vor finaliza activitățile pregătitoare de către instituțiile statului (Poliția de Frontieră, Poliția Transporturi, Brigada Antitero), redeschiderea terminalului pentru traficul de pasageri fiind programată să aibă loc odată cu debutul sezonului de vară 2022, estimându-se, pentru început, valori anuale de 400.000 de pasageri.

În vederea implementării conceptului de city airport pe Aeroportul Internațional București-Băneasa, au fost stabilite câteva obiective principale: operarea de curse private, charter și regulate, interne și regionale, precum și dezvoltarea facilităților de hangar dedicate aviației generale și, în funcție de cerințele pieței, facilități cargo.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionează aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Conacul Miklos Banffy va deveni obiectiv turistic

Articolul următor

Pădurea Clujenilor se deschide în primăvară

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share