Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pădurea Clujenilor se deschide în primăvară

Pădurea-parc este amplasată în zona industrială a orașului | Foto: Emil Boc

Asocierea Nord Conforest – Proiect Construct Regiunea Transilvania a finalizat proiectul european Parcului Tineretului, de 4,5 milioane de euro, însă acesta va fi dat în funcțiune doar la primăvară, după recepția lucrărilor.

Finanțarea europeană pentru proiectul de 23 de milioane de lei este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile – Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile reședința de județ.

“A fost un proiect dificil, am avut 1.550 de arbori de plantat pentru stabilizare, a fost nevoie de multă lucrări suplimentare din pricina solului, stabilității acestuia, pe care am reușit să le realizăm. Este un parc care, peisagistic și funcțional, poate să mai suporte multe intervenții, de la locuri de joacă, la centre de intere, sportive, culturale.

Parcul are și o parte de grădină urbană, cu pomi fructiferi, iar în viitor sperăm ca clujenii să vină cu copiii și să vadă cum se dezvoltă fructele”, a declarat Mircea Crăciun, directorul general al companiei Eco Garden Construct, firma care se ocupă de amenajările verzi, conform Ziua de Cluj.

Localizat în zona Bd. Muncii, pe 21,3 ha, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, noua pădure-parc va cuprinde zone de poiană; zone cu alei, mobilier urban; două clădiri cu funcțiuni publice; două pasarele care să faciliteze trecerea din partea estică în partea vestică; punct de belvedere; tiroliană; grădină urbană închisă, zonă pentru plimbarea câinilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CNAB a recepționat lucrările la terminalul Băneasa

Articolul următor

Sibiul va avea până la sfârșitul anului 15 stații de încărcare a mașinilor electrice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share