Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Conacul Miklos Banffy va deveni obiectiv turistic

Secretarul de stat clujean s-a familiarizat cu principalele proiecte din Țara Călatei | Foto: Csilla Hegedus

Autoritățile din comuna clujeană Sâncraiu vor să demareze un proiect de renovare a conacului Miklos Banffy pentru ca acesta să se transforme în atracție turistică

“La Sâncraiu mă duc întotdeanuna cu plăcere, aici tot timpul se întâmplă ceva.  Localnicii mă surprind mereu cu noile lor idei, îmi place dorința lor de a face ceva, de a îmbunătăți. În 2023 își doresc să organizeze un an comemorativ dedicat lui Miklos Banffy, iar cu această ocazie vor să renoveze și să pună în folosul comunității conacul intendentului, să descopere și să arate turiștilor tot ceea ce este legat de Miklos Banffy în sat.

Printre planurile lor se numără realizarea unei expoziții, unui spațiu comunitar, unui parc și organizarea de evenimente. Am discutat despre posibilitățile de finanțare și le-am promis că îi vom ajuta și vom susține acest proiect. Pe drum ne-am oprit să admirăm noua pistă de biciclete, pe care o vom încerca la primăvară” a relatat Csilla Hegedus, secretar de stat în ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Autoritățile din zonă au concretizat, anul trecut, 0 primă etapă din pista de biciclete de pe traseul dintre localitățile clujene Huedin, Sâncraiu și Călățele. Cele trei localităţi și-au propus să construiască o pistă pe traseul liniei dezafectate de cale ferată, prin atragerea unei finanțări europene de 200.000 de euro.

Primarul din Sâncraiu, Andrei Poka, a explicat că societatea națională CFR Infrastructură a aprobat trecerea terenului căii ferate dezafectate, (15 km), în patrimoniul celor trei localităţi. În această comună există 46 de pensiuni agroturistice, localitatea fiind extrem de populară mai ales în rândurile turiştilor maghiari care vizitează Transilvania.

Ideea construirii unei piste de biciclete a apărut şi ca urmare a faptului că şinele au fost distruse sau vândute de-a lungul timpului. O altă utilizare ar fi pentru navetiștii din cele două comune care lucrează în Huedin. Localitățile fac parte din Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Napoca – Porolissum, care a alocat o sumă de bani pentru acest tip de proiecte.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un proiect de circa 300.000 de lei pentru integritate și transparență la Primăria Arad

Articolul următor

CNAB a recepționat lucrările la terminalul Băneasa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share