Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un proiect de circa 300.000 de lei pentru integritate și transparență la Primăria Arad

Primăria Municipiului Arad a obținut finanțare pentru un nou proiect european, în valoare de 302.260 lei, din care 98% este co-finanțarea din fonduri europene – prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

Este vorba despre proiectul „Integritate și responsabilitate în administrația publică arădeană” care demonstrează angajamentul instituției pentru o administrație sănătoasă și corectă.

Prin acest proiect se urmărește:

– promovarea transparenței, eticii și integrității în toate activitățile administrației, prin introducerea standardului internațional ISO 37001, Aradul devenind printre primele orașe din țară care implementează acest standard;

– îmbunătățirea performanțelor angajaților, prin cursuri de instruire pentru 150 de angajați și cursuri de formare pentru 10 auditori;

– susținerea unui dialog deschis cu comunitatea, pornind de la identificarea nevoilor de informare ale cetățenilor, prin realizarea unor sondaje;

– promovarea drepturilor cetățenilor și conștientizarea importanței eticii, integrității și transparenței în activitatea administrației publice și pe toate planurile vieții sociale, prin organizarea unei campanii de conștientizare.

Mă bucur că Aradul, alături de câteva municipii cum e Cluj, Brașov sau Galați, a accesat un proiect cu finanțare europeană aproape integrală, prin care sperăm că vom îmbunătăți actul administrativ în relația cu cetățenii. Am mers pe această axă deoarece cu toții știm că în acest moment nu există un grad de satisfacție suficient de mare din partea contribuabilului în relația cu funcționarul public. Profităm de orice finanțare nerambursabilă pe care o putem obține pentru a instrui funcționarii și pentru a-i face să înțeleagă că cel mai important este ca omul să fie mulțumit de calitatea serviciilor oferite de noi”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Integritate și responsabilitate în administrația publică arădeană” este cel de-al treilea proiect implementat de Primăria Arad cu finanțare prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

Până acum a fost finalizat proiectul „Planificare strategică şi management al performanţei la nivelul Municipiului Arad prin instrumentul Balanced Scorecard – Tablou de Bord Echilibrat”, iar în implementare, cu termen de finalizare luna februarie 2022, este „Planificare strategică eficientă şi implementare de soluţii electronice pentru reducerea birocraţiei”.

Cererea de finanțare pentru un nou proiect va fi depusă săptămânile următoare, proiect de extindere a serviciilor digitale create în cadrul proiectului în curs de finalizare.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

75 km noi de șosele de mare viteză așteptați în acest an. Ce apare în Ardeal

Articolul următor

Conacul Miklos Banffy va deveni obiectiv turistic

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share