Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PAB Romania va executa un proiect de infrastructură de circa 165 milioane de lei în Arad

Luni, 17 ianuarie 2022, Primăria Municipiului Arad și SC PAB România SRL au semnat contractul de lucrări pentru proiectul „Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare”.

În valoare de 165.734.324,98 lei (TVA inclus), contractul prevede realizarea următoarelor lucrări: construirea și modernizarea infrastructurii rutiere pe trei tronsoane cu o lungime totală de 7,7 km, construirea unui pod peste râul Mureș, în lungime de 295 m și o lățime de 23,5 m, amenajarea a două stații de reîncărcare pentru autobuzele alimentate electric, modernizarea a 17 stații de transport public și construirea a altor 6 stații noi, crearea, modernizarea sau după caz extinderea unui număr de 20 de intersecții semaforizate prevăzute cu sisteme de transport inteligente, plantarea a 300 de arbori și arbuști de-a lungul aliniamentelor stradale.

Lucrările vor începe în vara acestui an, cu un termen de execuție de 28 de luni.

Orice final e un nou început. Încheiem azi o lungă procedură a acestui proiect care a început în mandatul trecut cu bătălia pentru finanțare, proiectare și în cele din urmă finalizarea licitației pentru execuția lucrărilor. Un proiect pe care ni-l dorim demult și sunt convins că-l vom finaliza la timp. Mă bucur că o firmă din Arad va executa lucrările propuse în cadrul acestui proiect. Iată, vorbim despre fonduri europene care vor fi investite într-un obiectiv important pentru orașul nostru. Sunt convins că aceste lucrări se vor încheia la timp și vor fi de calitate”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Sunt onorat că vom realiza aceste lucrări. Ne recomandă faptul că avem o tradiție de peste 20 de ani, cu experiență mare în diverse lucrări, inclusiv în partea de poduri, drumuri și platforme și cred că vom reuși să facem această investiție, la timp, la calitatea dorită și cu cât mai puțin deranj pentru cetățenii Aradului. Aradul va avea unul dintre cele mai frumoase poduri din România”, a declarat Sandu Ion, președintele PAB România.

Călin Bibarț și Sandu Ion au semnat contractul de începere a lucrărilor

Proiectul „Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare” este unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România. Proiectul se realizează în cadrul POR 2014 -2020, Axa 4, Obiectivului Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Compania PAB România, înființată în 1993 de către Ion Sandu, are ca domeniu de activitate  lucrările de construcții industriale și civile, drumuri, poduri și confecțiile metalice. Fabrica de Confecții Metalice se laudă cu 27 de ani de experiență și peste 30.000.000 de kilograme de oțel prelucrat. Cu sediul în Arad, în incinta Cartierului General, funcționând încă de la începutul activității companiei, își desfășoară activitatea într-o incintă nouă, proiectată să găzduiască o producție de 1.500 de tone/lună de confecții metalice din cele mai complexe. PAB România a avut în 2020 o cifră de afaceri de 243,622 milioane de lei, un profit net de 6,820 milioane de lei și un număr mediu de angajați de 422. Firma are active imobilizate de 92,097 milioane de lei și capitaluri proprii 101,843 milioane de lei.

PAB Romania este firma situată pe poziția 3 în Top 20 firme cu capital românesc din județul Arad. Topul firmelor din cele 15 județe din Banat și Transilvania poate fi văzut în Elite in Business 2, care a apătut în revista Transilvania Business 107.

Total
10
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Lanț de 16 combinate și proiecte de energie, printre planurile Chimcomplex

Articolul următor

Autobuz între Gara Brașov și Poiana Brașov: „În felul acesta turiștii scapă de aglomerația de pe Valea Prahovei”

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
10
Share