Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Restaurarea Castelului Corvinilor: ce lucrări se fac în prezent

Mai multe zone ale Castelului Corvinilor sunt în plină restaurare, fie că este vorba de lucrări mai complexe de consolidare, ori restaurarea de finisaje exterioare și interioare.

„Destul de multe zone ale Castelului sunt «atacate» de către echipa de restaurare. La ora actuală se vor ridica schelele pe fațada dinspre curtea Palatului de festivități, tocmai ce se pregătesc de demontarea lor de pe fațada galeriei suspendate a Turnului Njeboisia, de pe fațada Aripii Zolyomi și se lucrează, bineînțeles, și în zonele interioare: în cea de-a doua cameră a Casei Cuptoarelor și în zona aripii de nord, la toaletele Castelului. Noi sperăm ca până la finalizarea proiectului să fie realizate toate lucrările prevăzute. Trebuie să recunoaștem că există anumite restricții de vizitare, mai ales în zona sudică, în zona parterului și a primului nivel, Njeboisia, unde se efectuează lucrări de consolidare, astfel că accesul e restricționat. Cu toate acestea, îi așteptăm cu drag pe turiști, restul Castelului fiind, după cum se știe, pus la dispoziție spre vizitare”, a declarat Ioan Bodochi, muzeograf al Castelului Corvinilor, citat de hunedoaralibera.ro.

Lucrările se derulează prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană întocmit de Primăria municipiului Hunedoara, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studiu de fezabilitate și proiect de execuție pentru Autostrada Brașov-Bacău - documentul urbanistic emis de CJ Bacău

Articolul următor

Iluminat eficient în municipiul Aiud și satele aparținătoare: contract de 2 milioane lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share