Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șapte municipii din Transilvania și Banat primesc subvenție pentru energia termică

Municipalitatea din Oradea va primi compensări pentru două luni la producerea energiei termice în sistem centralizat | Foto: Bihoreanul

Municipiile Oradea, Brașov, Sibiu, Timișoara, Arad, Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni au intrat în prima tranșă a subvențiilor de 42 de milioane de lei.

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, a aprobat repartizarea către bugetele locale a primei tranșe, de 41,9 milioane de lei, din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Suma repartizată este aferentă consumului de gaze naturale din noiembrie și decembrie 2021, potrivit cererilor depuse de primării până acum, urmând ca, la cererea administrațiilor locale, să le fie alocate fonduri în alte tranșe. ”Sprijinim, prin această măsură, cetățenii și autoritățile locale în plata facturilor pentru încălzire.

Încurajez autoritățile locale eligibile, care au sisteme de alimentare centralizată cu energie termică, produsă pe bază de gaze naturale, să depună cerere”, a precizat ministrul. El subliniat că, la nivel național, 31 de localități sunt eligibile pentru subvenție.

Pentru noiembrie, Arad, Bacău, Oradea, Brașov, Constanța, Giurgiu, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Iași, Ploiești, Sibiu, Timișoara, Tulcea, Bârlad și Focșani vor primi în total 26,4 milioane de lei.

Pentru decembrie, va fi alocată suma totală de 15,5 milioane pentru Oradea, Giurgiu, Timișoara și Focșani. Legea bugetului de stat pe 2022 prevede 400 de milioane de lei pentru această linie de finanțare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orașele Maramureșului, îndemnate să reducă poluarea

Articolul următor

Apare o nouă cabană în Sălaj: din lemn și sticlă, cu piscină și ciubăr

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share