Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orașele Maramureșului, îndemnate să reducă poluarea

Reședința de județ, Baia Mare, are o problemă majoră cu gestionarea deșeurilor

Administrația județului a îndemnat orașele din Maramureș să se înscrie în competiția localităților din Uniunea Europeană (UE) care vor să devină neutre din punct de vedere climatic.  

Comisia Europeană (CE) a lansat apel pentru 100 de orașe neutre și inteligente climatic, cu suport și finanțare incluse, a informat primarii Consiliul Județean Maramureș, multiplicator de informație europeană și baza cooperării cu Comitetul European al Regiunilor (CoR). Divizia Generală Cercetare și Inovare a CE a lansat un apel de exprimare a interesului adresat orașelor de a se alătura unei noi misiuni europene privind orașele neutre climatic și inteligente.

„Din poziția mea în cadrul CoR încurajez primarii orașelor din Maramureș să participe și să aplice la acest apel. E imperativ ca orașele să facă pași importanți și să contribuie la efortul european de a se atinge țintele de neutralitate climatică propuse de UE. Nu va fi ușor, dar avem la dispoziție instrumentele necesare”, a subliniat Ionel Bogdan, membru-supleant al CoR.

Obiectivele misiunii sunt să sprijine 100 de orașe să devină neutre climatic și inteligente până în 2030 și să se asigure că acestea acționează drept centre de experimentare și inovare pentru a permite tuturor orașelor europene să urmeze exemplul până în 2050. Orașele interesate trebuie să se înscrie până la 31 ianuarie.

Cele selectate vor primi sprijin și finanțare pentru acțiunile de testare dezvoltate în comun cu părțile locale interesate. Misiunile UE reprezintă o noutate a programului de cercetare și inovare Orizont Europa pentru 2021-2027, care urmărește să abordeze unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă societatea noastră.

Prin acest program de lucru, CE lansează primele acțiuni de cercetare și inovare cu drepturi depline, cu misiuni în etapa de implementare. Acțiunile includ sprijin direct pentru prioritățile-cheie globale ale UE: cum ar fi pactul ecologic european, o Europă potrivită pentru era digitală, planul de acțiune pentru combaterea cancerului și o economie care funcționează pentru oameni. În perioada 18-19 ianuarie va avea loc evenimentul Orizont Europa – zile de informare privind misiunile UE.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Georg Bardeau, Consul Onorific al Republicii Austria la Timișoara: „Banatul a înglobat influențele austriece și le-a transformat într-un factor de progres”

Articolul următor

Șapte municipii din Transilvania și Banat primesc subvenție pentru energia termică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share