Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania de Apă Someș va moderniza stația de epurare Apahida

4 milioane de euro vor costa lucrările de modernizare a Stației de Epurare Ape Uzate (SEAU) din localitatea clujeană, demarate de către Compania de Apă Someș (CAS).

Investiția prevede extinderea actualei linii de epurare a apelor uzate menajere prin realizarea unei noi stații, suplimentare, care va avea rolul de a prelua, într-o primă etapă, diferența de debit. În vederea optimizării stației, proiectul prevede construirea unui bazin de retenție și de omogenizare, pentru controlul debitelor de apă uzată care vor intra în procesul tehnologic de epurare.

Creșterea capacității stației va contribui, în mod direct, la îmbunătățirea parametrilor de funcționare a serviciului de canalizare oferit cetățenilor deserviți, dar și la extinderea, într-o etapă viitoare, a rețelei. Operatorul regional de apă este controlat de Consiliul Județean (CJ) Cluj, ca acționar majoritar.

„Dezvoltarea continuă a zonei periurbane a municipiului Cluj-Napoca ne-a determinat să luăm măsuri concrete pentru modernizarea infrastructurii edilitare. După proiectul de optimizare a alimentării cu apă, prin edificarea unei aducțiuni de apă suplimentare de 1,5 milioane de lei, o altă investiție de 21 de milioane de lei va fi realizată în vederea îmbunătățirii calității vieții locuitorilor din Apahida”, susține Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Valoarea lucrărilor este de 21 de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată de CJ Cluj prin intermediul Fondului de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (FIID), constituit din redevența și impozitul pe profit datorate forului administrativ al județului. Lucrările sunt prevăzute să dureze maximum 20 de luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CJ Bihor și instituțiile subordonate vor plăti curentul la tariful din 2021

Articolul următor

Ștranduri termale pe bani europeni în Șimleu Silvaniei și Crasna

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share