Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ștranduri termale pe bani europeni în Șimleu Silvaniei și Crasna

Afluxul de turiști la băile termale ale Sălajului este departe de cel înregistrat la ștrandurile din Bihor | Foto: Boghiș Băi

Două localități din județul Sălaj își propun să concretizeze proiecte pe fonduri europene în ștranduri termale, investiția din comuna Crasna ridicându-se la 5 milioane de euro.

În strategia de dezvoltare a județului Sălaj, aprobată de Consiliul Județean (CJ), se vorbește foarte mult despre dezvoltarea turismului balnear, conform Sălajul Liber. În document se specifică faptul că sunt două primării care au în plan realizarea de ștranduri termale: Crasna și Șimleu Silvaniei.

Strategia de dezvoltare a Sălajului specifică faptul că una dintre principalele resurse naturale și turistice de la nivelul județului o reprezintă apele minerale, termale și cu proprietăți curative. Totuși, în ciuda potențialului pentru dezvoltarea turismului balnear, în prezent acesta atrage un număr mai redus de turiști, comparativ cu stațiunile din Bihor.

La nivelul Sălajului, există două stațiuni permanente ce utilizează resursele de ape cu rol terapeutic, care dispun și de infrastructură turistică și de agrement (Băile Boghiș și Băile Bizușa), la care se adaugă microstațiuni cu caracter sezonier, utilizate mai ales de localnici, care nu sunt corespunzător amenajate.

Legat de ștrandul termal din comuna Crasna, strategia Consiliului Județean Sălaj arată că este nevoie de 24,7 milioane de lei pentru realizarea investiției, bani europeni, iar proiectul este planificat pentru a se încerca să se atragă finanțare. În Șimleu Silvaniei se dorește concretizarea unui ștrand termal cu finanțare europeană. Primarul Cristian Lazăr a declarat că are discuții importante legate de acest subiect.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania de Apă Someș va moderniza stația de epurare Apahida

Articolul următor

Transavia, la 30 de ani de la înființare: „Avem o preocupare constantă de a găsi piețe noi de desfacere, atât interne, cât și externe”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share