Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ryanair reia zborurile Oradea – Londra

Ryanair va relua zborurile din Oradea spre aeroportul Londra Stansted, începând din 1 februarie. Pe platforma companiei, biletele spre această destinație au fost puse deja în vânzare. Celelalte trei zboruri către Bologna, Dusseldorf și Milano rămân deocamdată suspendate.

Reamintim că Ryanair și-a suspendat, începând cu 10 ianuarie, toate cele patru zboruri de pe aeroportul Oradea, ca urmare a situației generată de pandemie, dar și din cauza numărului mic de pasageri datorat restricțiilor de călătorie impuse. Compania anunța, la acea vreme, că suspendarea va fi valabilă până la finalul lunii ianuarie, cu posibilitatea ca, în funcție de evoluția restricțiilor impuse de COVID-19 care afectează direct rezervările înregistrate, să fie prelungită și în februarie.

Aceasta s-a materializat într-un act adițional la contractul de finanțare încheiat între Primăria Oradea și Ryanair, prin care perioada în care zborurile sunt suspendate este adăugată la perioada contractuală. Spre exemplu, în cazul zborurilor care ies de sub contractul de subvenție în iulie 2022, Dusseldorf, Londra și Milano, ca urmare a demersului menționat, acestea trebuie să opereze și în luna august 2022, pentru a acoperi prevederile contractuale. Acest principiu va fi aplicat în situațiile generate de pandemia de COVID- 19 și pentru a folosi cât mai eficient aportul financiar al municipalității, mai clar, pentru ca zborurile să vină cu pasageri, nu goale. Având în vedere că pentru destinația Bologna există deja o suspendare, contractul va fi valabil până în septembrie 2022. În funcție de evoluția pandemiei, există posibilitatea ca operatorul să mai anunțe suspendări ale zborurilor, însă, important de menționat este faptul că acesta își va respecta toate obligațiile prevăzute de contractul de finanțare (număr de destinații, luni de operare, pasageri). Într-un anunț public, compania aeriană a transmis că, spre finalul anului trecut, numărul rezervărilor a scăzut drastic din cauza evoluției noii tulpini Omicron, drept urmare Ryanair a fost nevoită să-și regândească planul și să scadă capacitatea de zbor cu 33% pentru luna ianuarie în toată Europa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MIPIM ready to return in March with former French President François Hollande to give keynote address

Articolul următor

Cu muncă și implicare, obiectivele Speed Line Impex - depășite

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share