Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aniversarea a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Japonia

Premiza dezvoltării relațiilor culturale și economice dintre cele două țări un eveniment organizat de Summit Agro România, în cetatea Oradea

Evenimentul a avut loc în 10 decembrie 2021 și a fost o ocazie unică de a promova tehnologia japoneză utilizată în agricultură, compania japoneză Summit Agro România, precum și mediul economic, cultural și turistic din municipiul Oradea și regiunea Crișana, în fața E.S. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, care a participat cu această ocazie la o vizită oficială în județul Bihor, precum și a celor mai importanți clienți din România ai companiei Summit Agro și a oficialităților prezente.

Evenimentul a fost organizat de compania japoneză Summit Agro România, care contribuie de 25 ani la agricultura românească, cu afaceri în România, Bulgaria, Croația, Slovenia, Serbia, Moldova, Albania, Macedonia, Bosnia și Herțegovina. Summit Agro România este membră a grupului japonez Sumitomo Corporation – companie globală, aflată în top Fortune 500, care a aniversat 100 de ani de existență în 2019, descinzând din Grupul Sumitomo, cu o tradiție de peste 400 de ani în Japonia.

Summit Agro România a avut ca parteneri în organizarea acestui eveniment pe Asociația Internațională de Artă Fotografică “Euro Foto Art” (AIEFA), Comisia pentru Afaceri Externe din Camera Deputaților, Primăria Oradea, Muzeul Țării Crișurilor Oradea și Centrul de Cultură al județului Bihor, aflat în subordinea Consiliului Județean Bihor. Evenimentul s-a aflat sub patronajul Ambasadei Japoniei în România și sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică recunoscută de UNESCO.

Evenimentul s-a desfășurat în Cetatea medievală Oradea, cu circuit închis și aproximativ 120 de invitați, printre care E.S. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România și doamna Mika Iga, Secretar I al Ambasadei Japoniei în România, parteneri de afaceri ai Summit Agro România din toată țara, fermieri utilizatori de succes ai tehnologiei și produselor japoneze în agricultură, alături de alți distinși invitați: prefectul județului Bihor – Dumitru Țiplea, primarul municipiului Oradea – Florin Birta, IPS Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale și Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, reprezentat prin părintele protoiereu Radu Totelecan, Protopopiatul de Sud-Est Franța, P.S. Părinte Sofronie Drincec – Episcop al Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, P.S. Laszlo Bocskei – Episcop al Episcopiei Romano Catolice de Oradea, P.S. Virgil Bercea – Episcop Eparhial Greco Catolic de Oradea Mare, reprezentat prin Vicarul General Părintele Mihai Vătămănelu, doamna deputat Rozalia Biro, domnul deputat Ioan Cupșa, Ștefan Toth – Președintele Asociației Internaționale de Artă Fotografică “Euro Foto Art” (AIEFA), City Manager Oradea – Mihai Jurcă, Mariș-Hinsu Florin – Manager al Centrului de Cultură al Județului Bihor, Constantin Bungău – Rector al Universității din Oradea, Gabriel Moisa – Manager interimar al Muzeului Țării Crișurilor, Ioan Ciorba – şef secţie în cadrul Muzeului Țării Crișurilor, Prof. Univ. Dr. Dorin Popa – Centrul de cultură și civilizație a Vinului, care este și Președintele Asociației Consultanților Oenologi din România, prof. Radu Gîrbă, Nicolae Hodișan – directorul Direcției Agricole Bihor, alături de reprezentanți ai unor companii japoneze din România: Yukihiko Saito – Vicepreședinte Alcedo, Claudiu Crânguș – Director General Alchimex și Danilo Firpo – Director General Nidec Oradea, precum și reprezentanți ai presei locale și naționale.

Virtual, au fost prezenți la eveniment și Antoine Meyer – CEO Sumi Agro Europa, Koji Ichinose – Vicepreședinte și CFO Sumi Agro Europa, precum și reprezentanți ai Federației de Artă Fotografică din Japonia.

În cadrul evenimentului a avut loc sesiunea aniversară, în cadrul căreia au fost decernate premiile speciale ale Centenarului, împletite cu vernisajul expoziției ikebana “Cerul, omul și pământul”, realizată de artista floristă Anca Vlad, precum și vernisajul expoziției de artă fotografică. În cadrul vernisajului expoziției de artă fotografică “Oameni și peisaje din România și Japonia” au fost răsplătite cele mai valoroase lucrări și a fost lansat albumul jubiliar ce conține 100 de fotografii realizate de artiști fotografi din România și Japonia. La vernisaj ne-au încântat artista lirică Simona Totelecan, mezzosoprană la Opera din Nisa și Monaco și Thurzó Sándor József (violă) “Duo Varadiensis”.

Cele 100 de imagini acceptate la salonul internațional, din cadrul expoziției de artă fotografică și albumului jubiliar “Oameni și peisaje din România și Japonia”, au putut fi admirate la Centrul Expozițional al Federației Internaționale de Artă Fotografică din Cetatea Oradea, până pe 5 ianuarie 2022, precum și pe site-ul Asociației Internaționale “Euro Foto Art” (AIEFA). Această expoziție va fi vernisată în anul 2022 și în Japonia.

Valorile culturale ale municipiului Oradea și regiunii Crișana, una din cele mai performante regiuni agricole din România, au fost prezentate invitaților, într-un scurt tur ghidat al Cetății și Muzeului, unde în parteneriat cu Centrul de Cultură al județului Bihor, Summit Agro România a organizat și o expoziție de costume autentice populare bihorene, precum și un mic atelier de manufactură cojoace tradiționale din zona Beiușului, cu concursul artistelor populare Anca Banda și Violeta Gherman.

Invitații au avut, de asemenea, ocazia să asculte, în Biserica din Cetate, corul “Schola cantorum” al Seminarului Teologic Greco-Catolic Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan din cadrul Departamentului Oradea, al Facultății de Teologie Greco-Catolică, Universitatea Babeș-Bolyai precum și corul Grupului cultural catolic Sola Fide.

Evenimentul s-a încheiat cu un grupaj de instantanee culturale, foarte apreciat de invitați, susținut de artiștii: Ansamblul Lioara, mezzosoprana Simona Totelecan, Alexandru Lucaciu de la Liceul de Arte din Oradea, familia Florian Chelu Madeva de la Rock Filarmonica Oradea, Cristina Drîmbă, familia preot Ciprian Taloș, Toth Istvan Aramisz și Lilly Cantineau de la clubul de dans sportiv Stephany Dance Oradea, precum și artista de muzică populară Vlăduța Lupău.

Summit Agro România are ca principal obiect de activitate comerțul cu produse pentru protecția plantelor, produse pentru combatere biologică, biostimulatori, fertilizanți, oferind din anul 2021 și servicii de consultanță în asigurarea culturilor cu pachete personalizate, chibzuite, pentru culturi, animale, păsări, albine, pești, protejarea angajaților, clădirilor și utilajelor, precum și asigurări generale de persoane, de locuință, auto, voiaj, sănătate, viață, economii etc.

Prin numărul și diversitatea produselor și serviciilor din portofoliu, Summit Agro contribuie la prosperitatea agricultorilor români, oferindu-le de 25 de ani produse și tehnologii japoneze, care integrate în programe complete de protecție și nutriție a plantelor, de la semănat până la recoltat, asigură recolte bogate.

Printre mărcile cele mai cunoscute, comercializate în România de compania Summit Agro, se remarcă: insecticide – Mospilan 20 SG/ Krima 20 SG, Inazuma, Trika Expert, fungicide – Cyflamid 5 EW, Zetanil / Lieto, erbicide – Click Pro, Pledge 50 WP, fertilizanţi – Fertigofol Ultra, Sulfomax Fluid şi produse din gama BIO Seipro: insecticidul NoFly, precum și biostimulanți și fertilizanți foliari Kaishi, Shigeki etc.

(TB 107)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ideile Patriciei Știrbu. Oradea niponă

Articolul următor

NETOPIA Payments anunță un parteneriat cu StockBinder

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share