Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ideile Patriciei Știrbu. Oradea niponă

Idee unicat a unui lider român – director general de companie multinațională pe România și pe mai multe state balcanice și din sud-estul Europei, cu aparent fire invizibile ce conduc spre noi investiții în țară, îngemănând elemente de diplomație și afaceri cu simboluri elegant-tradiționale de cultură și civilizație românească, păstrând notele clasice multiculturale locale. Oradea a fost scena minunatului experiment.

Aniversarea e una de marcă: 100 ani de relații diplomatice româno-japoneze, ca premiză a dezvoltării relațiilor economice și culturale. Trecerea în al doilea secol și crearea de afaceri de noua generație. Evenimentul gândit în profunzime a creat o atmosferă aparte, reunind sub cupola diplomatică, afacerile din agricultura națională, artiști fotografi, elita publică – cultural – politică – administrativă – de business – bihorene, invitați ai companiei organizatoare, Summit Agro România, prieteni ai cetății Oradea Mare. Esența reuniunii celor trei zile a fost de departe ideea de a scoate din capitală – din București a celui mai important om al guvernului nipon, Excelența Sa Hiroshi Ueda, la o aniversare centenară, întru promovarea tehnologiei japoneze din agricultură, gândită și unic implementată de Summit Agro România. Summit Agro România, care este parte a Corporației globale Sumitomo din Japonia, are ambiții de a deveni noul arhitect al tehnologiei din agricultură, care să aducă plus-valoare fermierilor, servindu-i și în alte domenii conexe: asigurări, financiar, farma și energie verde. Managerul Summit Agro, Patricia Știrbu, a ales să acorde respect și recunoștință cetății tinereții și creării, ca om iubitor de pământ și artă. Un altfel de a răspunde provocărilor contemporane în care metropolisurile adună maximum profitului și restul țării oarecum rămâne cu eforturile și speranțele…

E prima dată când un manager român, cu experiență de decenii în afaceri de chimie mari europene – transnaționale, deschide drum nou de provocare extrem de benefică. Invită și reușește să aducă la Oradea, capitala Crișanei, un ambasador de țară din Grupul G7, cei ce decid liniile și evoluția planetară. Da, cu misiune diplomatică – vizita sigur a avut și conotații clasice de profil. Dar mai ales de semn de prietenie pentru cetate, prin artă fotografică – album cu 100 fotografii, creații de artiști foto români – niponi, imagini alese de personalități din ambele țări ca simbol a 100 de ani de prietenie. Un reper evident economic în condițiile în care sunt investiții japoneze în parcul industrial și sunt germeni evidenți pentru cine are ochi de alte investiții pe viitor. Prezența la discursul absolut imperial al Patriciei Știrbu – la premierea elitei orădene, a artiștilor foto, a personalităților onorate în această gală foto – plus expoziție de ikebana – de prezentare a Muzeului din Cetate – cu recepții demne de castelele nobiliare și de ținuta evenimentelor occidentale, degustări gastro și vin cu branduri locale ale pământului din vestul țării. Concerte și colinde. Expoziție, premieri și momente de lectură și poveste. Un minunat timp al ieșirii dintr-un val al temerilor într-unul creștin al nașterii, cum numai forțe divine puteau oferi orădenilor, după asemenea management cultural de mare finețe.

Dacă în fiecare săptâmână ar fi un manager român de multinațională care ar reuși, pe modelul Patriciei Știrbu, să invite și ducă la el la în județ – la obârșii, evident într-un cadru bine organizat, un diplomat din cei care au misiune la București – ministerele economice șsi de externe ar fi bine să-și deschidă mintea și să-i respecte – am face pași minunați întru creștere economică mult mai echilibrată a întregii Românii.

Semne bune la Oradea. Dincolo de vremurile Meridian Zero ori Vulturul Negru, de legenda Bolojan și, mai nou, Birta, astfel de zile de glorie ale elitei orădene în fața reprezentantului Țării Soarelul Răsare pot constitui temelii ale cotidianului efervescent cu prosper viitor.

Felicitări, Patricia Știrbu, felicitări Summit Agro România!

P.S. Sigur, atașații comerciali ai României prin lumea largă ar fi bine să urmeze acest curs.

(TB 107)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CNAIR atenționează asupra atacurilor de tip phishing pe www.erovinieta.ro

Articolul următor

Aniversarea a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Japonia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share