Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Complex cu vinuri și produse locale, înființat în Sălaj

Vinurile și gastronomia de la Camăr vor fi promovate la nivel județean | Foto: Fort Silvan

Antreprenorul sălăjean Attila Szoboszlai, care deține Cramele Fort Silvan, va da în funcțiune, din februarie, un complex cu vinotecă și produse locale în reședința de județ. 

Acesta va fi amplasat în Zalău, într-o clădire în care funcționa inițial un bar, și se va axa pe vinuri fabricate în Sălaj, dar și pe produse din județ, potrivit Sălajul Liber. Szoboszlai este și un promotor al turismului din județ, înființând pensiunea Kemsilvanum, din comuna Camăr. Viitorul local se va axa pe vinuri de calitate superioară.

Tot aici se va muta și Vinoteca Fort Silvan. Antreprenorii sălăjeni Attila Szoboszlai, Andrea Szekrenyes – Camăr, Dumitru Blaga – Șimleu Silvaniei și Zsolt Agoston – Carastelec au înființat o cooperativă de comerț, Cramele Ulm. Ei dețin 72 ha de viță-de-vie crescută exclusiv pe teritoriul Sălajului. Proiectul țintește creșterea competitivității vinurilor silvane pe plan local și internațional.

Producătorii beneficiază de asistență tehnică în fiecare fază de dezvoltare: producție, procesare și depozitare, marketing, asistență juridică și suport în vederea accesării de finanțări rambursabile și nerambursabile.

În baza unui plan de afaceri comun, producătorii locali organizează târguri și evenimente gastronomice, circuite tematice, tururi de degustări în zona Crișanei. Primele vinuri lansate sunt Fetească Regală, Muscat Ottonel, Merlot – Cabernet Savignon.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PERSPECTIVE 2022. Mircea Măierean, Comelf: “Suntem încărcați în totalitate cu comenzi”

Articolul următor

Proiecte în valoare de 657 de milioane de euro în portofoliul municipiului Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share