Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiecte în valoare de 657 de milioane de euro în portofoliul municipiului Oradea

Municipiul Oradea are, în acest moment, un portofoliu de 83 de proiecte nerambursabile care valorează 657 de milioane de euro. Dintre acestea, 20 de proiecte au fost finalizate în 2021, 44 sunt în implementare, 4 proiecte în evaluare, iar 15 sunt în pregătire pentru a fi depuse în ciclul de finanțare 2021 – 2027.

Fondurile europene se dovedesc a fi, încă o dată, șansa noastră de a continua dezvoltarea comunității. Prin aceste finanțări nerambursabile încercăm să acoperim acele nevoi pentru care nu există suficiente resurse financiare la nivelul bugetului local. Numai în 2021, datorită banilor europeni, am reușit să dublăm investițiile realizate la nivelul municipiului Oradea. Am avut 80% fonduri nerambursabile și 20% contribuția Municipiului Oradea. Metaforic vorbind, cu 2 lei investiți în Oradea am reușit să luăm 8 lei gratuit și să facem o investiție de 10 lei”, a declarat Florin Birta, primarul Oradiei.

Acesta le mulțumește, colegilor din cadrul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională și implicit directorului general ADR Nord – Vest, Marcel Boloș și președintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan care au înființat această direcție.

20 de proiecte pe fonduri europene, finalizate în 2021

Anul trecut au fost finalizate 20 dintre proiectele care au la bază fonduri europene. Astfel, în domeniul transportului public au fost livrate 10 tramvaie și 15 autobuze și a fost finalizată noua linie de tramvai, fiind realizate cele mai mari investiții, după 1990, în transportul public din Oradea.

Totodată, au început lucrările la pasajul rutier din Piața Cetate și au fost finalizate 3 zone pietonale: Aurel Lazăr, Libertății și zona malului stâng. De asemenea, au început lucrările la piațetele Magnoliei, Cazaban și Nufărului.

Pentru acest an sunt programate să fie demarate și lucrările la celelalte patru pasaje din Piața Emanuil Gojdu.

Dintre proiectele încheiate în domeniul educației amintim: Școala Gimnazială Dacia, Colegiul Național „Onisifor Ghibu” și Grădinița nr. 20. Totodată, lucrările pentru reabilitarea Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” sunt în derulare.

Anul 2021 a mai presupus și finalizarea reabilitării termice a 12 blocuri de locuințe, în timp ce pentru alte 16 blocuri lucrările vor începe în perioada următoare. Tot în acest an, vor demara lucrările la proiectul care are în vedere valorificarea energiei geotermale în asociație cu pompe de căldură, pentru producerea agentului termic pentru încălzire și apă caldă în cartierul Nufărul I.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Complex cu vinuri și produse locale, înființat în Sălaj

Articolul următor

Startup-ul clujean OVES Enterprise își deschide birou în Germania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share