Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Startup-ul clujean OVES Enterprise își deschide birou în Germania

Dezvoltatorul de software din Cluj se bazează pe piața din țările de limbă germană | Foto: OVES Enterprise

OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, activează la Munchen primul birou în afara României, ca parte a strategiei sale de extindere la nivel internațional.

Extinderea vine pe fondul necesității de consolidare a relațiilor cu clienții existenți și a promovării serviciilor sale în piețele vorbitoare de limba germană din regiunea DACH (Germania, Austria, Elveția), însă până la finele anului va cuprinde și SUA, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, Spania.

„Avem 20 de clienți în afara României, 10 fiind în Germania, de aici și dorința de înființare a unui birou în Munchen. 80% din cifra de afaceri de anul trecut a fost generată de business din afara țării, iar odată cu extinderea la nivel internațional ponderea va fi majorată spre 95%”, spune directorul general, Mihai Filip.

Anul trecut, afacerile OVES au crescut de patru ori, ajungând la 14 milioane de lei. În 2022, compania propune cel puțin dublarea veniturilor. Planurile de dezvoltare pentru acest an vizează dublarea numărului de angajați, pentru a susține extinderea pe piața internațională a companiei și angrenarea în proiecte cu complexitate tot mai ridicată.

De la 68 de membri, în 2021, echipa urmează să ajungă la 130 în acest an. Majoritatea angajaților sunt dezvoltatori de software cu experiență de peste 10 ani, au expertiză tehnologică foarte diversă şi o acoperire de amploare a industriilor în care au lucrat. Cea mai mare parte din business este generat de serviciile de team/staff augmentation, în condițiile în care compania are o echipă de consultanți specializați pe cele mai importante tehnologii enterprise: Java, .net, Python, Big Data şi Front End (Angular, React).

OVES este  înființată în 2015. Din 2019, strategia sa a inclus oferirea de servicii mai complexe de software development pentru proiecte din zonele automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituții guvernamentale internaționale, devenind partener tehnologic pentru proiecte complexe și sofisticate din punct de vedere tehnologic. Compania clujeană are acum 71 de angajați și birouri în România și Germania.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiecte în valoare de 657 de milioane de euro în portofoliul municipiului Oradea

Articolul următor

Investițiile, pondere de 65% din bugetul anului 2022 al Consiliului Județean Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share