Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Contract semnat pentru ocolitoarea Becleanului

Șoseaua de centură a orașului din Bistrița-Năsăud va fi construită în decurs de trei ani

Administrația locală din orașul bistrițean Beclean a semnat contractul privind dirigenția de șantier a variantei ocolitoare a localității.

“Este pregătit și finalizat planul pentru a putea primi în februarie toate avizele pentru emiterea de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a autorizației de construire și în martie să înceapă efectiv construcția variantei de ocolire a orașului”, a menționat edilul Nicolae Moldovan.

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), Guvernul României, Consiliul Județean (CJ) Bistrița-Năsăud au parafat deja contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru varianta ocolitoare.

“Soarta proiectelor de infrastructură trebuie să fie în mâna autorităților publice locale. Acestea sunt cele mai interesate de materializarea obiectivului de investiții, fie că vorbim de un segment de drum, de o variantă ocolitoare sau de o cale ferată metropolitană”, a declarat directorul ADRNV.

Varianta ocolitoare a Becleanului are ca termen de realizare trei ani. Investiția din fonduri europene și din bugetul Ministerului Transporturilor se ridică la 18 milioane de euro. Pentru traversarea Someșului Mare se va ridica un pod de 583 m. Obiectivul este menit să scoată traficul greu din orașul bistrițean.

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Metroul de Cluj a trecut în viteză de comisia de urbanism

Articolul următor

MAM Bricolaj se extinde în trei orașe din Ardeal și Banat

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
2
Share