Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

MOL și-a deschis o stație nouă în Zalău

Filiala clujeană a companiei petroliere ungare, MOL România Petroleum Products, a raportat deschiderea unei stații de carburant în reședința de județ a Sălajului.

MOL Zalău 2 este amplasată pe Bd. Mihai Viteazul și include și un punct de comercializare Fresh Corner, dar și o stație de încărcare pentru autovehicule electrice sau hibride. La începutul anului, grupul MOL a semnat acorduri cu companiile Lotos și PKN Orlen. MOL a achiziționat 417 stații de servicii în Polonia, cu intenția de a deveni al treilea jucător pe această piață de retail de combustibili.

Numărul de stații de servicii din portofoliul MOL ajunge la 2.390, operate sub cinci mărci diferite. Sunt incluse atât cele 120 de stații de servicii OMV din Slovenia recent achiziționate, cât și cele 95 de noi stații din Slovacia și Ungaria. “Achiziționarea activului ACG din Azerbaidjan, construcția noii fabrici de polioli în Ungaria și intrarea pe piața din Polonia sunt repere importante în îndeplinirea obiectivelor noastre” a declarat Zsolt Hernadi, președintele MOL.

MOL va ceda 185 de stații de servicii din portofoliul său (144 în Ungaria și 41 în Slovacia) către PKN Orlen, pentru 259 de milioane de dolari. Acordul se supune deciziei Comisiei Europene prin care PKN Orlen va obține undă verde pentru a încheia fuziunea cu Lotos. MOL România și Rompetrol au primit de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) operarea, întreținerea și amenajarea de spații de servicii pentru 13 loturi ale Autostrăzilor 1 și 2.

Rutele acoperite sunt Nădlac – Sibiu, Pitești – București, Cernavodă – Constanța. Au fost predate către cei doi concesionari spații de servicii în localitățile Pecica, Șagu, Giarmata, Recaș, Traian Vuia, Făget, Ilia, Orăștie, Pianu, Câlnic, Cristian, Pitești (A1), Murfatlar (A2). Principalii concurenți ai MOL în România sunt OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, Socar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Directorul Terapia: “Pe terenul disponibil vom face fie producție, fie imobiliare”

Articolul următor

Metroul de Cluj a trecut în viteză de comisia de urbanism

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share