Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Angajatorii din Zalău își aduc personal din Vietnam

Companiile locale apelează la lucrători asiatici pentru că nu își mai găsesc oameni din zonă | Foto: Pressalert

Mai multe firme din reședința de județ a Sălajului au angajat zeci de persoane venite din Vietnam și din alte țări asiatice, iar numărul societăților de aici care recurg la o asemenea măsură este în creștere.

„Am ales această variantă pentru simplul fapt că ne-am săturat să tot căutăm angajați aici, în județ. Nu găsim, am dat anunțuri. Salariile noastre sunt la vedere. Oferim salariile pe care ni le permitem.

Avem nevoie în prezent de 18 angajați în procesul de producție și nu vine aproape nimeni. Sunt puțini și cei care vor să muncească pe schimburi. Am rezolvat problema aducând salariați din Asia”, a declarat un antreprenor zălăuan, conform Magazin Sălăjean.

„Nu vreau să supăr pe nimeni, dar salariații pe care i-am adus din Asia sunt mult mai harnici, muncesc. Este adevărat că avem costuri, deoarece procedura de aducere și angajare este una mai complicată, dar compensează hărnicia acestor oameni”, spune un alt angajator.

Doctorul în economie Alexandru Tamba a declarat că s-a ajuns în situația de a aduce personal din alte țări, în special din state asiatice, din cauza deficitului de forță de muncă existent la nivel de județ.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Elite în Business 2021. Banat și Transilvania. Județul BISTRIȚA-NĂSĂUD – Top 20 companii cu capital străin

Articolul următor

Eveniment AIPROM: Fascinanta călătorie a cartofului, de la sămânță la farfurie!

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share