Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect pentru îmbunătățirea gradului de siguranță și securitate la Aeroportul Oradea

Un proiect de peste 72 de milioane de lei este implementat la Aeroportul Oradea, pentru îmbunătăţirea gradului de siguranţă şi securitate. Ministerul Transporturilor a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Creşterea gradului de siguranţă şi securitate la Aeroportul Oradea”.

Este vorba despre un proiect cu o finanţare în valoare de peste 72 de milioane de lei, din care valoarea cofinanţării Uniunii Europene este de circa 49,4 milioane de lei.

Perioada de implementare a Proiectului este de 46 de luni, respectiv între data de 01.03.2020 și 31.12.2023, la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Printre obiectivele proiectului se numără:

– Construirea unui gard perimetral și implementarea sistemelor de supraveghere tip gard inteligent;

– Construirea unui Post de control acces pentru controlul persoanelor, vehiculelor și mijloacelor aeroportuare care acced în ZSAR și ZOA;

– Amenajarea unui drum perimetral în incinta aeroportului care să asigure siguranța și securitatea traficului aerian;

– Construirea remizei PSI și a dispeceratului pază pentru gararea și întreținerea a două autospeciale de intervenție în caz de incendiu și a unei autosanitare necesare pentru creșterea siguranței și securității operațiunilor aeriene și deservire la sol a aeronavelor și pasagerilor, precum și asigurarea spațiului necesar operării pentru dispeceratul de pază și control a zonei de securitate;

– Construirea unui garaj pentru gararea și întreținerea mijloacelor aeroportuare necesare pentru creșterea siguranței și securității operațiunilor aeriene și deservire la sol a aeronavelor și pasagerilor;

– Achiziția de echipamente, autovehicule și utilaje de aviație pentru controlul de securitate și întreținere aeroportuară.

„Prin realizarea proiectului, Aeroportul Oradea se va conforma la cele mai recente cerinţe ale regulamentelor aeronautice, fiind astfel oferite condiţii de siguranţă şi securitate superioare în activităţile aeroportuare”, se precizează în comunicatul de presă al Aeroportului Oradea.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ATP Group a luat avânt!

Articolul următor

CLINI-LAB. Performanță și parteneriate trainice.

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share